Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΙΣΑ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

ΙΣΑ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η ψυχιατρική μεταρρύθμιση
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΙΣΑ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Απελπιστική εμφανίζεται η κατάσταση και στον χώρο της ψυχικής υγιεινής στη χώρα μας, με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να την περιγράφει ως τριτοκοσμική…

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

«Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση είναι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας. Στον αέρα βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας ενώ 3.000 εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο είναι απλήρωτοι.

Για μία ακόμα φορά η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αποδεικνύει ότι κάνει μεγάλο κακό στη Δημόσια Υγεία. Καθώς η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Δομών τις έχει οδηγήσει πλέον στα όρια της κατάρρευσης.

Ασθενείς και εργαζόμενοι στις Δομές είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα σύστημα το οποίο η υφυπουργός Υγείας αποφάσισε να διαλύσει.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τριτοκοσμικές συνθήκες στη λειτουργία τους. Τους τελευταίους μήνες χρωστάνε ενοίκια για τα κτίρια που στεγάζονται, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι ενώ με δωρεές από τη γειτονιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν το φαγητό για τους ασθενείς.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την πιο ευαίσθητη ομάδα των ασθενών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και χρειάζονται τη μεγαλύτερη στήριξη.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Καλούμε την υφυπουργό Υγείας να επιλύσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει.

Να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχονται στις Δομές Ψυχικής Υγείας και να στηρίξει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση που αποδεικνύεται ότι η Υφυπουργός Υγείας είναι επικίνδυνη για το Σύστημα Υγείας.

Έχει προηγηθεί η ανεπαρκής πολιτική της στο θέμα των εμβολιασμών και η απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς για το AIDS. Όπως πλέον αποδεικνύεται η μόνη διέξοδος είναι η αποχώρησή της.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika