Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η συνταγή για το ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

892

Αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία, όλα μαζί; 
Μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος που θα σας θεραπεύσει! 
Δεν ξέρω τίποτα περί αγιουρβέδα και βοτάνων, αλλά ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει η γεύση στην ψυχολογία και η ψυχολογία όλων είναι στον πάτο. Θα έχετε δοκιμάσει το αλκοόλ, αλλά προτείνω αρχαία ινδική σοφία: Με βάση το haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά»  και με λίγο ψάξιμο ακόμα, βρήκα μία συνταγή που ισχυρίζεται όχι χαρίζει την αθανασία. Παραλίγο. Νομίζω ότι έχει τη γεύση της ζεστασιάς μιας μαλακιάς κουβέρτας την ώρα που ρεμβάζεις. Δεν είναι και λίγο.

Έχουμε και λέμε: Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρυ και χρώμα στη μουστάρδα και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν. Τζίντζερ και κάρδαμο, που ενισχύουν την πέψη. Κανέλα, που ρυθμίζει το ζάχαρο, πιπέρι καγιέν που βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, γαρίφαλο, επίσης αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό, όπως και το μέλι.
Κι αν όλα αυτά δεν σας νοιάζουν, η γεύση του είναι τέλεια. Η αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:

  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 ½ κουταλάκια κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο,
  • πιπέρι καγιέν
  • 2-3 Γαρίφαλα
  • Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη
  • Μέλι

Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια και τέλος!

Στην υγιειά σας!!

Προσοχή στο γάλα που θα χρησιμοποιήσετε γιατί: Γάλα ή Δηλητήριο;

Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

Και δείτε εδώ τα πολλά και ιδιαίτερα οφέλη του κουρκουμά!

 

Πηγή: www.lifo.gr

proionta-tis-fisis.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika