Newsitamea.gr
AMEA news

Η αμαρτωλή ιστορία των ΑΜΕΑ και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ απο ένα ”ανάπηρο κράτος”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

images.jpg009

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας μας έχουν χαρακτηρίσει δικαίως τα ΚΕΠΑ ως σφαγεία που κατακρεουργούνται δικαιώματα , επιδόματα , συντάξεις αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σας θέτω την εξής ερώτηση:

1.πεστε ότι είσαστε ένα άτομο με αναπηρία σε αναπηρικό αμαξίδιο , ή κατάκοιτο , ή καρδιοπαθής , ή τυφλός , ή…ή…

2.σας ζητάτε να περάσετε από επιτροπή ΚΕΠΑ για να αξιολογηθεί ο βαθμός αναπηρίας σας

3.το μοναδικό εισόδημα σας ,είναι το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνεται από την Πρόνοια ή σύνταξη αναπηρίας που λαμβάνεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα .

4.επισης ήσασταν ασφαλισμένος από την Πρόνοια ή από άλλο ασφαλιστικό φορέα.

5. έχετε κάνει αίτηση τον Σεπτέμβριο του 2012 και δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή του ΚΕΠΑ , λόγο έλλειψης π.χ. νευρολόγου ή γιατρό άλλης ειδικότητας .

6. η περιοχή σας δεν έχει ΚΕΠΑ ( π.χ. Φλώρινα ).

7.και σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των πραγμάτων , το άτομο με αναπηρία να μη έχει ασφαλιστική κάλυψη , να μην έχει κάποιο στοιχειώδες εισόδημα –επίδομα , να ταλαιπωρείται από 6 -16 μήνες ,για να πάρει την απόφαση της επιτροπής των ΚΕΠΑ ,που θα πάει στον ασφαλιστικό τους φορέα (άλλη καθυστέρηση )για να του δοθεί ,αν είναι τυχερός και έχει ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο με 67% . Διαφορετικά θα πρέπει να κάνει ένσταση εντός δέκα ημερών και να πληρώσει 47 ΕΥΡΩ ,που δεν τα έχει, γιατί αυτό το διάστημα ζει με δανεικά , τον τρέφουν οι γείτονες και ο φαρμακοποιός των βλέπει σαν μπαταχτσή και τρακαδόρο .
Και αν το ποσοστό της επιτροπής είναι κάτω από 41% και είσαι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ , δεν έχεις το δικαίωμα της προσφυγής στην Β/θμια υγειονομική επιτροπή .

Και για να σας βάλω λίγο σε μια άλλη σκέψη πέστε ότι είσαστε εσείς αυτό το άτομο .

Σε όλη αυτή την αμαρτωλή ιστορία θα πρέπει να μπει κάποτε μια σειρά ,καθώς άτομα με αναπηρία υποβάλλονται σε εξοστρακισμό από τον ιστό τις κοινωνίας με το σκεπτικό ότι όλοι φταίνε για όλα .
θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να γίνει ανάληψη των ευθυνών από το κράτος και να αποδοθούν <<τα του Καίσαρα , στον Καίσαρα >>.

Οι γιατροί για τις λανθασμένες τους εκτιμήσεις θα υποστούν κάποια ποινή ; όταν στερούν από κάποιο άτομο με αναπηρία την ασφαλιστική κάλυψη και το επίδομα;

 

Προτάσεις

Α. Όταν δεν υπάρχει σε μια περιοχή ΚΕΠΑ(π.χ. νομός Φλώρινας) ,να μην ταλαιπωρούνται τα άτομα με αναπηρία με την μετακίνηση αλλά να πηγαίνει η επιτροπή σε αυτήν την περιοχή .

Β. Αναμόρφωση και εναρμόνιση του ΚΕΒΑ με τις Ευρωπαϊκές και διεθνής οδηγίες .

Γ. Να υπάρχει μεριμνά ώστε να επεμβαίνει η αρμόδια εισαγγελική αρχή , όταν οι αποφάσεις θίγουν ή θέτουν σε κίνδυνο άτομα με αναπηρία, καθώς και να υπάρχουν κυρώσεις για λανθασμένες αποφάσεις των επίτροπων.

Δ. Προσφυγή των σωματίων σε οργανώσεις και οργανισμούς(εθνικούς ,κοινοτικούς και διεθνής ) , για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,όπου συμβαίνει καθώς και έκθεση σε κίνδυνο ατόμων που ανήκουν σε προστατευμένες κατηγόριες .

Ε. Άμεση πρόσληψη ιατρικών ειδικοτήτων όπου υπάρχει έλλειψη-στελέχωση των ΚΕΠΑ , καθώς και εκπαίδευση τους .

ΣΤ’. Ένα ακόμα θέμα που θα πρέπει να διορθωθεί είναι ότι , ισχύουν διαφορετικά πράγματα σε κάθε φορέα ασφάλισης . Θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια για όλους και όχι σε κάθε φορέα ασφάλισης να είναι διαφορετικά .

Ζ. Επίσης για κάποιες κατηγορίες ασθενειών δεν υπάρχει επαρκής αξιολόγηση ή και καθόλου ,καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στον ΚΕΒΑ.

Πόσο θα περιμένουμε πλέον για να αναφωνήσουμε ΕΛΕΟΣ …<<κύριοι >> ΕΛΕΟΣ .

Μιλάμε για ανθρώπους , που με τις ενέργειες σας τους υποτιμάτε και τους υποβιβάζεται ,τους ωθείται στην εξαθλίωση και την επαιτεία .

Πως είναι δυνατών να συμπεριφερόμαστε στους πιο αδύνατους με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο …

Έχουμε εύθηνες απέναντι σε αυτούς , απέναντι στην κοινωνία που φέραμε τα παιδιά μας.

Αυτό το κράτος είναι τυφλό γιατί δεν βλέπει τα άτομα με αναπηρία ,στην αρμόδια στατιστική υπηρεσία , δεν υπάρχουν πουθενά .

Αυτό το κράτος είναι κουφό , δεν ακούει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση .

Αυτό το κράτος είναι άλαλο , γιατί δεν έχει μιλήσει για τα επιδόματα των ΑΜΕΑ .

Αυτό το κράτος είναι ανάπηρο από τα κάτω άκρα , γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει τα θέματα εργασίας των ΑΜΕΑ

Αυτό το κράτος δεν έχει άνω άκρα , γιατί δεν μπορεί να δώσει ένα << χέρι βοήθειας >> ,ώστε να περάσουν πιο γρήγορα από τα ΚΕΠΑ τα ΑΜΕΑ .

Και τέλος αυτό κράτος πρέπει να έχει ψυχικά νοσήματα , γιατί μας το παίζει τρελός σε κάθε δίκαιο αίτημα που προβάλουμε .

Επόμενος δικαιούται σύνταξη απόλυτης αναπηρίας από την ευρωπαϊκή ένωση !!!

Τα άτομα με αναπηρία όλης τη Ελλάδας δεν ζητούν τρελά πράγματα μόνο τα αυτονόητα ,εκτός αν θεωρούμε τρελό την ασφαλιστική κάλυψη των ΑΜΕΑ ,αν θεωρούμε ότι σαν κράτος έχουμε προσφέρει σε αυτά τα άτομα ίσες ευκαιρίες σε εκπαίδευση ,υγεία, απασχόληση ,πρόσβαση στην γνώση , στην δημόσια ζωή .

Π.Ο.ΑΜΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou