Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ζάλη: Τρόποι (άμεσης) αντιμετώπισης!

Ζάλη: Τρόποι (άμεσης) αντιμετώπισης
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ζάλη: Τρόποι (άμεσης) αντιμετώπισης

Έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνετε αν ξαφνικά αισθανθείτε μια ζάλη; Πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό και ποιοι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν;

Σε όλους μας έχει τύχει να ζαλιστούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, όμως δεν γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε εκείνη τη στιγμή. Διαβάστε λοιπόν πως θα αντιμετωπίσετε μια ξαφνική ζάλη και ποια σημάδια πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Αν νιώσετε μια ξαφνική ζάλη και βρίσκεστε σε κάποιο εσωτερικό χώρο, το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να βγείτε έξω στον καθαρό αέρα, αν νιώθετε ότι μπορείτε να περπατήσετε. Καλό θα ήταν να ζητήσετε βέβαια από κάποιον να σας συνοδέψει.

Έπειτα αφαιρέσετε ό,τι σας εμποδίζει να αναπνεύσετε καλά (λ.χ. τη γραβάτα ή τη ζώνη σας) και ξαπλώστε, τοποθετώντας τα πόδια σας  λίγο πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα σας.

Πιείτε ένα ποτήρι χυμό, κατά προτίμηση σακχαρούχο για να σας τονώσει.

Αμέσως μετά καλό είναι να μετρήσετε την πίεσή και τους σφυγμούς σας για να διαπιστώσετε αν προέρχεται από υπόταση.

Αν η ζάλη επιμένει ή έχετε συχνά τέτοια επεισόδια ζάλης συμβουλευτείτε το γιατρό σας γιατί είναι πιθανό να χρειαστεί εργαστηριακός έλεγχος και παρακολουθείτε τακτικά την πίεσή σας.

Επίσης πηγαίνετε άμεσα στο γιατρό αν: α. Η ζάλη εμφανίζεται ξαφνικά και συνοδεύεται από μούδιασμα, πόνο στο στήθος, ή ταχυπαλμία  β. συνοδεύεται από προβλήματα στο λόγο, βουητό στα αυτιά ή κώφωση.

3 εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης

  • Το ginkgo biloba είναι ένα βότανο που θεωρείται ότι αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. Μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση που αίτιο ζάλης είναι η μειωμένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. Θα το βρείτε σε μορφή συμπληρώματος διατροφής. Μην το λάβετε αν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση.
  • Κάντε πιεσοθεραπεία δουλεύοντας τα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται 4 δάκτυλα κάτω από την επιγονατίδα σας, στην εσοχή, και συγκεκριμένα στο μπροστινό μέρος του οστού της κνήμης. Ασκήστε κυκλικές πιέσεις με τις άκρες των δακτύλων σας.
  • Χρήσιμα για την αντιμετώπισης της ζάλης είναι ο βασιλικός και το δεντρολίβανο. Μπορείτε να πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika