Newsitamea.gr
ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΥΓΕΙΑ

Επιληψία(επιληπτικοί σπασμοί)σε ηλικιωμένους δηλώνει πιθανό Αλτσχάιμερ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επιληψία σε ηλικιωμένους δηλώνει πιθανό Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στο περιοδικό JAMA Neurology, οι επιληπτικοί σπασμοί, που εμφανίζονται σε μεγάλη ηλικία, ίσως αποτελούν ένα πρώιμο σημείο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ αυξάνει το κίνδυνο για την επιληψία και οι ασθενείς με επιληψία και νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν μεγαλύτερη διανοητική αδυναμία, ταχύτερη εξέλιξη των συμπτωμάτων και, κατά την νεκροψία, σοβαρότερες απώλειες νευρικών κυττάρων από εκείνους που δεν παρουσίασαν επιληψία, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Όταν συνδυάζεται επιληψία με νόσο του Αλτσχάιμερ, αξίζει να δίνουμε αυξημένη προσοχή, διότι έχει βλαπτική επίπτωση σε αυτούς τους ασθενείς, μπορεί εύκολα να μην αναγνωρισθεί και να παραμείνει χωρίς θεραπεία», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης Keith A. Vossel, MD, M.Sc από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Ασθενειών Gladstone, στο San Francisco, και οι συνεργάτες του. «Η προσεκτική ταυτοποίηση και θεραπευτική αγωγή αυτών των ασθενών, μπορεί να βελτιώσει την κλινική της πορεία», συμπεραίνει η μελέτη.www.attikipress.gr/

 attikipress.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika