Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επίδομα Τέκνων 2013 -Κριτήρια Δικαιούχοι ,Αιτήσεις ,Δικαιολογητικα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επίδομα Τέκνων 2013 Κριτήρια Δικαιούχοι Αιτήσεις Δικαιολογητικα

Επίδομα Τέκνων 2013 Κριτήρια Δικαιούχοι Αιτήσεις Δικαιολογητικα

Ξεκινά η χορήγηση για το επίδομα τέκνων στο τέλος Ιουνίου σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος .Το επίδομα τέκνων που θα χορηγείται από το 2013 στους γονείς από ένα παιδί εως και 18 ετών αλλα και εως 24 ετών εφόσον αυτά σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω .Για το επίδομα τέκνων θα υπάρχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια .

Το επίδομα τέκνων θα δοθεί σε δύο δόσεις .Για γονείς με ένα παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ η πρώτη δόση είναι 240 ευρώ .Η πρώτη δόση για το επίδομα τέκνων θα φτάνει μέχρι 2.450 ευρώ για πολύτεκνους που έχουν έως 5 παιδιά με εισόδημα έως 13.000 ευρώ, ενώ για δικαιούχους με υψηλότερο εισόδημα το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει τα 1.250 ευρώ.

Το ενιαίο επίδομα τέκνων, δικαιούνται όλοι οι γονείς με 1 ή περισσότερα παιδιά. Το ποσό που δικαιούνται οι γονείς για κάθε παιδί είναι 40 ευρώ το μήνα, αλλά όσο το εισόδημα αυξάνεται το ποσό μειώνεται αντίστοιχα. Γονείς με 3 παιδιά και εισόδημα 21000 ευρώ λαμβάνουν 80 ευρώ και ετήσιο ποσό 1.500 ευρώ ως τρίτεκνη οικογένεια. Στο τέλος Ιουνίου, θα πάρει 480 ευρώ (επιδόματα α’ και β’ τριμήνου) και 750 ευρώ από το επίδομα τρίτεκνων. Συνολικά με την πρώτη δόση θα πάρει 1.230 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση για το επίδομα τέκνων οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι πέρα από τα 40 ευρώ μηνιαίως που δικαιούνται για κάθε παιδί, θα παίρνουν ετησίως και άλλα 500 ευρώ για κάθε τέκνο.

Το πολυτεκνικό και τριτεκνικό επίδομα θα καταβάλλεται σε γονείς με εισοδήματα μέχρι 45000 ευρώ. Το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνει το ποσό κατά 3000 ευρώ για πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά και κατά 4000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνων.

Για την καταβολή των επιδομάτων προϋπόθεση είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες μέρες τη διαδικασία για τη χορήγηση των επιδομάτων.

Το επίδομα θα ξεκινήσει να δίνεται στους δικαιούχους στο τέλος Ιουνίου και θα περιλαμβάνουν τα επιδόματα του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2013. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, μία στο τέλος Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στο τέλος του έτους.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika