Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα από την μελέτη που τρέχει η Sanofi για τη νέα ινσουλίνη U300

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

SANOFI_2011_Quadri

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα από την μελέτη που τρέχει η Sanofi, για τη νέα ινσουλίνη U300, η βελτιωμένη έκδοση του blockbuster ινσουλίνης Lantus. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικάνικης Διαβητολογικής εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης Φάσης 3 (EDITION I) για την υπό έρευνα νέα ινσουλίνη U300 έδειξαν ότι επιτυγχάνεται παρόμοιος γλυκαιμικός έλεγχος με λιγότερα νυχτερινά υπογλυκαιμικά επεισόδια σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine (ένεσιμη ινσουλίνη glargine).

Επικεφαλής της Sanofi του διαβήτη, Pierre Chancel, είπε ότι “Οι ασθενείς με διαβήτη εξακολουθούν να έχουν μια βασική ανάγκη που είναι η περός λήψη φαρμάκων ή ινσουλίνης, καθώς πολλοί από αυτούς δεν φθάνουν στον γλυκαιμικό στόχο τους”.

Είναι γεγονός ότι ένα από τα blockbuster φάρμακα της εταιρίας είναι το Lantus που αναμένεται τα επόμενα 2 χρόνια να λήξη η πατέντα του και η Sanofi τρέφει μεγάλες ελπίδες ότι θα μπορέσει να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με τις μελέτες όλα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα παρουσιάσει ένα νεό φάρμακο.

“Για τη σωστή διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη είναι κρίσιμο να επιτευχθεί αποτελεσματικός γλυκαιμικός έλεγχος και να μειωθεί παράλληλα ο κίνδυνος εμφάνισης υπογλυκαιμίας, ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας,” δήλωσε ο Matthew Riddle, Καθηγητής Ιατρικής, Τμήμα Ενδοκρινολογίας/Διαβητολογίας Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον, ΗΠΑ, και κύριος ερευνητής για τη μελέτη EDITION I.

“Αυτά τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά και ανυπομονώ για τα αποτελέσματα του συνολικού προγράμματος Φάσης 3 EDITION, τα οποία θα αναδείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό πως αυτή η υπό έρευνα βασική ινσουλίνη μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.”

www.pmjournal.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika