Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση!

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση!

Χωρίς χρήματα από την τσέπη τους, και μόνο με τη συνήθη συμμετοχή θα μπορούν ξανά να νοσηλεύονται στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Χρειάστηκε να ταλαιπωρηθούν για μία εβδομάδα οι ασθενείς πηγαίνοντας σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και καταβάλλοντας το κόστος από την τσέπη τους, για να βρεθεί τελικώς η χρυσή τομή μεταξύ των ιδιοκτητών των κλινικών και του Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, φαίνεται ότι αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να βάλουν τέλος στην επίσχεση που ξεκίνησαν στις 29 Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, «αναστέλλεται η επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας για την ικανοποίηση βασικών απαιτήσεων μας».
Εκπρόσωποι του Συνδέσμου που προέρχονται από τους μεγαλύτερους ομίλους όπως το Υγεία, το Ιατρικό Κέντρο, το Μετροπόλιταν, την Ευρωκλινική, το Λευκό Σταυρό κ.α. συναντήθηκαν με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεσμεύθηκε εγγράφως:
• Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στο χρονικό διάστημα 2007 μέχρι και ολόκληρο το 2011 καθώς επίσης οι εκκαθαρίσεις  για τις οφειλές του έτους 2012, να αποπληρωθούν στο σύνολο τους έως και 31-01-2014.
• Στον καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές,  σύμφωνα με το οποίο: Την εβδομάδα 04 έως και 08-11-2013,  να αποπληρωθούν οι προκαταβολές των οφειλών για τον Απρίλιο 2013. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013, να αποπληρωθούν προκαταβολές για το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να αποπληρωθούν οι αντίστοιχες προκαταβολές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Πάντως οι ιδιοκτήτες των κλινικών παραμένουν σε ετοιμότητα και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα θα ξεκινήσουν και πάλι την επίσχεση.
iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika