Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διατηρούμε το φυσικό αλάτι μας με βότανα!

Διατηρούμε το φυσικό αλάτι μας με βότανα!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διατηρούμε το φυσικό αλάτι μας με βότανα!

Έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι το αλάτι κάνει κακό στον οργανισμό και η κατανάλωσή του σχετίζεται με την υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα όμως με μελέτες, τέτοιες επιπτώσεις έχει μόνο το ραφιναρισμένο αλάτι, δηλαδή εκείνο που δέχεται μία χημική επεξεργασία για να συσκευαστεί και να μπει στα ράφια. Μέσω αυτής της επεξεργασίας το αλάτι χάνει όλα τα μεταλλικά στοιχεία και αποκτά κάποια άλλα συστατικά για να διατηρηθεί. Το φυσικό λοιπόν αλάτι όχι μόνο δεν βλάπτει τον οργανισμό, αλλά τα οφέλη είναι αρκετά σημαντικά. Ας χρησιμοποιούμε λοιπόν όσο μπορούμε φυσικό, μη ραφιναρισμένο αλάτι, ή θαλασσινό αλάτι που μπορούμε να μαζέψουμε μόνοι μας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών αλατιών και δεν θα έπρεπε να την υποτιμάμε.

Δείτε:  Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος! Το θαλασσινό αλάτι μέσο θεραπείας ασθενειών.

Μία καλή ιδέα για να δώσουμε ιδιαίτερη νοστιμιά στο αλάτι, είναι να το εμπλουτίσουμε με το άρωμα και την γεύση των βοτάνων. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά το άρωμα των βοτάνων και να το κρατά.

Βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι: τσουκνίδα, δεντρολίβανο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, μέντα, θυμάρι, θρούμπι, δυόσμο, κόλιαντρο, κάρδαμο, τζίντζερ, πιπέρι, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι.

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε βότανα θέλουμε, αλλά συνήθως επικεντρωνόμαστε σε αυτά που έχουνε ιδιαίτερα έντονα αρώματα και γεύσεις.

Μία συνταγή είναι η εξής:

Υλικά: 

  • Σκόρδο
  • Πιπέρι
  • Φασκόμηλο
  • Δεντρολίβανο

Διαδικασία:
Βάζουμε όλα βότανα, αφού τα έχουμε αποξηράνει, μαζί σε ένα γουδί και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουνε σκόνη. Βάζουμε μέσα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο γουδί. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

 

botanologio.blogspot.gr

proionta-tis-fisis.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika

5 σούπερ αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο

Efi Nika

4 βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς ρίχνουν τη χοληστερόλη, μειώνουν το στρες και διώχνουν τη θλίψη

Penni Syggrou