Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Διακόπτονται οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

eopyy960jpg

«Ηλεκτροσόκ» στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απειλούν με «Πυρηνικό πόλεμο στην Υγεία»
Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ, σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των ιατρών αυτών ανέρχεται σε 1.000.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ανοίγει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με τους ιατρούς να δηλώνουν έτοιμοι για «πυρηνικό πόλεμο», με σειρά επαναλαμβανόμενων απεργιών, ως απάντηση στην σκληρή προειδοποίηση που απηύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας με νόημα πως διαθέτει «plan B» που «δεν θα αρέσει» στους απεργούς του Οργανισμού.

Οι ιατροί το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τις 9 Δεκεμβρίου. «Εμείς έχουμε ‘plan C’. Οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται […] Λογικές Βορείου Κορέας και Ιράν να τις κρατήσει για το υπουργείο του», απάντησε χαρακτηριστικά, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Κατήγγειλε δε τον κ. Γεωργιάδη πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει [από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη]», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη.

Ο κ. Χρονόπουλος συμπλήρωσε πως οι προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα έχουν ισχύ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας δηκτικά: «Γιατί τους χρειάζεται [ο κ. Γεωργιάδης], για να του πουν τα κάλαντα;».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του υπουργού Υγείας πως δεν προτίθεται να κρατήσει στο Δημόσιο εργαζόμενους που «δεν χρειάζεται», ο κ. Χρονόπουλος απάντησε πως «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Όσον αφορά την πρόσκληση του υπουργού σε διάλογο, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε δηκτικά πως έχουν ήδη γίνει πολλές επαφές, αλλά ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τόσο αλλάζει στάση», με συνέπεια η «μία συζήτηση να μην έχει σχέση με την άλλη».

 

kathimerini.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika