Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δίαιτα: Βρέθηκε ο Νο1 λόγος αποτυχίας!

Δίαιτα: Βρέθηκε ο Νο1 λόγος αποτυχίας!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δίαιτα: Βρέθηκε ο Νο1 λόγος αποτυχίας!

Απέτυχε για μια ακόμη φορά η δίαιτα σας; Οι ειδικοί ανακάλυψαν το λόγο και τον αποκαλύπτουν.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο λόγος που αποτυχαίνει η δίαιτα βρίσκεται στο μυαλό μας.

Ο εγκέφαλος προτιμά τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, ακόμη και αν έχουν χειρότερη γεύση από τις χαμηλές σε θερμίδες εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Yale διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα με υψηλή ενεργειακή αξία προκαλούν εντονότερες αντιδράσεις στον εγκέφαλο από εκείνα που έχουν λιγότερες θερμίδες.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ανακάλυψαν πως αυτό ισχύει ακόμη και όταν τα τρόφιμα με λίγες θερμίδες έχουν καλύτερη γεύση σε σχέση με τα τρόφιμα που είναι “βόμβες” θερμίδων.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Popular Science» οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά κυκλώματα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται, όταν οι άνθρωποι τρώνε.

Ένα από τα κυκλώματα σχετίζεται με τις διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το άλλο ενεργοποιείται ανάλογα με το αν ότι το φαγητό έχει καλή γεύση ή όχι.

Η Dana Small, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Yale, είπε στο «Popular Science»: «Αυτό που ενδιαφέρει στην ουσία τον εγκέφαλο μας είναι οι θερμίδες».

Οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να δοκιμάσουν μια σειρά από τεχνητά αρωματισμένα ποτά μερικά από τα οποία περιείχαν θερμίδες, ενώ κάποια άλλα ήταν κενά θερμίδων.

Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές έτειναν να προτιμούν τα ποτά που περιείχαν θερμίδες παρόλο που δεν μπορούσαν να γευτούν τις προστιθέμενες θερμίδες.

Οι ερευνητές εξέτασαν μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου των εθελοντών, καθώς δοκίμαζαν τα διαφορετικά ποτά για να ανακαλύψουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι τομογραφίες αποκάλυψαν ότι οι αντιδράσεις του εγκεφάλου των ανθρώπων, όταν γεύονταν τα ποτά με υψηλές θερμίδες, ήταν εντονότερη και παράλληλα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν υψηλότερα. Αυτή η αντίδραση του εγκεφάλου δίνει μια αίσθηση μεγαλύτερης ικανοποίησης από το φαγητό.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika