Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙ

Αυτισμός:Τα βασικότερα επιστημονικά δεδομένα για τον αυτισμό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

autism

Αυτισμός:Τα βασικότερα επιστημονικά δεδομένα για τον αυτισμό. Ο αυτισμός είναι μια αρκετά συχνή διαταραχή που επηρεάζει παιδιά και ενήλικες. ..Δείτε ποια είναι τα σημαντικότερα δεδομένα που αφορούν στη διαταραχή.

 

– Ένας στους πενήντα μαθητές στις ΗΠΑ πάσχει από αυτισμό. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία εικοσαετία.

– Τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αυτισμό. Η αναλογία για τα αγόρια είναι 1 στα 54, ενώ για τα κορίτσια είναι 1 στα 252.

– Οι ενδείξεις του αυτισμού εμφανίζονται από τη βρεφική ηλικία. Τα πρώτα συμπτώματα είναι η ελλιπής βλεμματική επαφή, η καθυστέρηση στην ομιλία κ.α.

– Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ποια είναι τα ακριβή αίτια του αυτισμού. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών, τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εκδήλωση της διαταραχής.

– Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά αντιμετωπίζεται. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

– Ο αυτισμός συνδέεται άμεσα με την επιληψία. Ποσοστό 20-30% των παιδιών με αυτισμό εκδηλώνει επίσης επιληψία.

Πηγή: onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika