Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Αντιδράσεις προκαλούν τα σενάρια συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ!!!

Αντιδράσεις προκαλούν τα σενάρια συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αντιδράσεις προκαλούν τα σενάρια συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ

Οργισμένη είναι η αντίδραση της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σενάρια συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα συρρίκνωνε τη δυνατότητα των δύο φορέων να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

Το ΚΕΘΕΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, μια απόφαση συγχώνευσης με τον ΟΚΑΝΑ επί της ουσίας, θα ακύρωνε το νόμο N.4139 για τα ναρκωτικά που ψηφίστηκε το Μάρτιο, ο οποίος κατοχυρώνει το ρόλο του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ ως φορέων θεραπείας και βασικών πυλώνων της εθνικής στρατηγικής, αλλά και την απόφαση του πρωθυπουργού τον Ιούνιο με την οποία όρισε τον πρώτο εθνικό συντονιστή για τα ναρκωτικά.

Το ΚΕΘΕΑ υπενθυμίζει ότι η παραμονή στη χρήση κοστίζει έξι φορές περισσότερο από τη λειτουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, όπως αυτά του ΚΕΘΕΑ, και ότι διεθνείς οργανισμοί, όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά (EMCDDA) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), καλούν τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τη σχέση κόστους-οφέλους των υπηρεσιών πριν προβούν σε μέτρα περιορισμού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, τα κρούσματα AIDS μεταξύ των χρηστών έχουν αυξηθεί ραγδαία, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επίσης στις ελληνικές πιάτσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέες επικίνδυνες ουσίες, όπως το σίσα.

Την ίδια στιγμή, 15 ελληνικές πόλεις έχουν υποβάλλει αιτήματα στο ΚΕΘΕΑ για λειτουργία μονάδων απεξάρτησης.

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea