Newsitamea.gr
AMEA news

Ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών.. διευκολύνεται η κίνηση των ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών.. διευκολύνεται η κίνηση των ΑμεΑ

Αλλάζει όψη η Λεωφόρος Θηβών. Τα πεζοδρόμια και οι νησίδες γίνονται πιο πράσινα, αναβαθμίζονται τα δίκτυα φωτισμού, ύδρευσης και ομβρίων υδάτων, τοποθετούνται παγκάκια, νέοι κάδοι κ.α., διευκολύνεται η κίνηση των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια, τοποθετούνται βιοκλιματικά υλικά για χαμηλότερες θερμοκρασίες τους θερινούς μήνες. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων Ευρώ, που ο Δήμος Αιγάλεω πέτυχε τη χρηματοδότηση του από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς δήλωσε: «Η λειτουργική αναβάθμιση της Λ. Θηβών θα αναβαθμίσει αισθητά την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Αιγάλεω ενώ η αξιοποίηση των βιοκλιματικών υλικών θα βελτιώσει το τοπικό μικροκλίμα. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου αποτελεί όχι μόνο επιτυχία ολόκληρης της πόλης αλλά και επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον».

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο υλοποίησης της πραγματοποιούμενης σταδιακής περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αναβάθμισης του δομημένου αστικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού – ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς και τον περιορισμό των ενεργειακών αναγκών, προχωρά στην Ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Λεωφόρου Θηβών από  Π. Ράλλη μέχρι Λεωφ. Αθηνών με στοιχεία Βιοκλιματικού χαρακτήρα, ένα Έργο συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 5.100.000,00€, με Φορέα υλοποίησης, την Περιφέρεια Αττικής  και χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Με την υλοποίηση του Έργου πέραν της βελτίωσης της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητας και της αισθητικής αναβάθμισης των κοινοχρήστων χώρων, επιδιώκεται η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση της θερμοκρασίας και των ατμοσφαιρικών ρύπων, ο περιορισμός του φαινομένου της αστικής θερμονησίδας και η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Τα υλικά που θα εφαρμοσθούν αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και εξασφαλίζουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του έργου.

 

inews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea