Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ακριβότερα τα φάρμακα από τις 9 Σεπτεμβρίου!

Ακριβότερα τα φάρμακα από τις 9 Σεπτεμβρίου!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ακριβότερα τα φάρμακα από τις 9 Σεπτεμβρίου!

 

Αλλαγές αναμένεται να  γίνουν τις επόμενες ημέρες στο δελτίο φαρμάκων προκειμένου να διορθωθούν  τα λάθη και οι ατέλειες του.Όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση της νέας λίστας 269 σκευάσματα θα κοστίζουν ακριβότερα ενώ  σε 554 φάρμακα   οι τιμές μειώνονται. 

Στο μεταξύ σε  στατιστική ανάλυση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο θα ισχύσει από τις 9 Σεπτεμβρίου, προχώρησε το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές.
Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, από το δελτίο προκύπτει αλλαγή λιανικής τιμής σε 823 φάρμακα. Από αυτά, τα 269 έχουν αύξηση τιμής και τα 554 μείωση.Να σημειωθεί εδώ ότι οι μεταβολές των τιμών έγιναν με τον κανόνα της τιμής του μέσου όρου των τριών φθηνότερων χωρών της Ευρώπης.
 καμία ελάφρυνση για τον ΕΟΠΥΥ
Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι σχεδόν το σύνολο της μείωσης της δαπάνης που επιδιώχθηκε να επιτευχθεί με τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων πέρισυ, εξανεμίστηκε τελικά λόγω της αύξησης της τιμής αρκετών φαρμάκων και ειδικά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (νοσοκομειακά).
Αυτό γίνεται ανεπαίσθητα και σταδιακά μεν αλλά σωρευτικά σε κάθε νέο Δελτίο Τιμών από πέρυσι μέχρι και φέτος.Η μείωση, δηλαδή, αυτή των ποσοστών κέρδους των φαρμακείων δεν μείωσε τελικά και τη δαπάνη, αφού απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από τις αυξήσεις τιμών σε αρκετά φάρμακα και έτσι δεν μεταφράστηκε σε ελάφρυνση στον ΕΟΠΥΥ.
 iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika