Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αιθέρια Έλαια για να τελειώνετε με την ακμή μια για πάντα!

Αιθέρια Έλαια για να τελειώνετε με την ακμή μια για πάντα!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αιθέρια Έλαια για να τελειώνετε με την ακμή μια για πάντα!

 

Η αρωματοθεραπεία είναι χρήσιμος σύμμαχος στην καταπολέμηση της ακμής. Ο λόγος είναι απλός : τα αιθέρια έλαια επιτίθενται στους διάφορους παράγοντες που την δημιουργούν. 

Παράλληλα τα φυτικά έλαια εναρμονίζονται με τη δομή της επιδερμίδας βοηθώντας έτσι την ήπια θεραπεία της επιδερμίδας αποτρέποντας την εμφάνιση σημαδιών και ουλών.(Χοχόμπα, αργκάν, ταμανού).

Η ακμή είναι ασθένεια που προκαλείται από πολλούς παράγοντες ταυτόχρονα :
 – η δράση των ανδρογόνων (σεξουαλικές ορμόνες) που ενεργοποιούν την παραγωγή σμήγματος στους σμηγματογόνους αδένες. Οι αδένες αρχίζουν να παράγουν «υπερβολικό σμήγμα». Αυτό ονομάζεται σμηγματόρροιαστις πιο οξείς περιπτώσεις. 
– το pH της επιδερμίδας δεν είναι πια αρκετά όξινο. Πράγματι το υπερβολικό σμήγμα παράγει ανισορροπία του λιπιδικού φιλμ που είναι φυσιολογικά όξινο (pH περίπου 5,5 ). Στην περίπτωση της ακμής το pH γίνεται αλκαλικό και ανεβαίνει μερικές φορές περισσότερο από 7 , με αποτέλεσμα την αυξημένη παρουσία βακτηρίων και μικροοργανισμών που δεν καταστρέφονται πια.
– η παρουσία του «κακού» προπιονικού βακτηρίου Propionibacterium acnes που συμμετέχει στη φλεγμονή που προκαλείται από βλατίδες ή φλύκταινες που δυστυχώς ξύνουμε συνέχεια, ( βλατίδες ονομάζονται τα ερυθρά σπυράκια – φλύκταινες ονομάζονται τα κόκκινα σπυράκια με λευκό κέντρο. Οι βλατίδες μπορεί να είναι μη φλεγμονώδεις ή φλεγμονώδεις, ενώ οι φλύκταινες είναι φλεγμονώδεις ).
– Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την αρχή δημιουργίας φαγεσώρων (ανοικτοί :τα γνωστά μαύρα στίγματα, κλειστοί φαγέσωρες : λευκά στίγματα). Τα σπυράκια αυτά μολύνονται γρήγορα και συμμετέχουν επομένως στη διασπορά των προβλημάτων της επιδερμίδας σε όλη την περιοχή. (συχνά το πρόσωπο, μερικές φορές τη πλάτη ή το στήθος). Η φλεγμονή είναι αναπόφευκτη.
Κι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται : λιπαρή διατροφή η πολλά γλυκάστρεςχρήση καλλυντικών μη φυσικών,μακιγιάζ κλπ.


Τα αιθέρια έλαια καταπολεμούν ένα προς ένα σε όλους τους δερματολογικούς παράγοντες :
– για την καταπολέμηση της σμηγματόρροιας χρησιμοποιούμε συχνά το φασκόμηλο φαρμακευτικό και φασκόμηλο σκλαρέα που είναι κερατολυτικά ( «σπάνε το λίπος»)
– το πιο ισχυρό όπλο για να εξαφανίσουμε τα μικρόβια είναι η λεβάντα γνήσια, το τεϊόδεντρο ή το γεράνι Αιγύπτου.
– για να περιορίσουμε τις βλάβες που προξενούν τα σπυράκια η λεβάντα η σταχυώδης και η λεβαντίνη είναι επίσης χρήσιμα στο χώρο του μπάνιου.
– το ρωμαϊκό χαμομήλι (chamaemelum nobile) είναι επίσης καλό αντιφλεγμονώδες που απολυμαίνει και ηρεμεί την επιδερμίδα.

Θεραπευτικό πρωτόκολλο για πάσχουσες ακμεϊκές επιδερμίδες  
1) Καθαρίστε καλά την επιδερμίδα πρωί και βράδυ με μπαμπάκι εμποτισμένο με ανθόνερο Χαμομηλιού ή λεβάντας. Αν δεν βρείτε χρησιμοποιείστε λοσιόν ντεμακιγιάζ χωρίς αλκοόλ.
2) Βάλτε σε κάθε σπυράκι (μόνο στα πολύ φλεγμαίνοντα) μία σταγόνα λεβαντίνης ή λεβάντας σταχυώδους ή ρωμαϊκού χαμομηλιού με μια μπατονέτα με μπαμπάκι.
3) Αλείψτε κατόπιν όλο το πρόσωπο με πολύ ελαφρύ μασάζ το αντιακμεϊκό λάδι σας με 5% αιθέρια έλαια..
  1. 30ml φυτικό έλαιο Χοχόμπα
  2. 10 σταγόνες αιθερίου ελαίου  λεβάντας γνήσιας
  3. 5 σταγόνες αιθερίου ελαίου γεράνι Αιγύπτου
  4. 10 σταγόνες αιθερίου ελαίου φασκόμηλο officinalis
  5. 5 σταγόνες αιθερίου ελαίου φασκόμηλο σκλαρέα
Μην απορήσετε που βάζουμε λάδι σε πρόσωπο γεμάτο ακμή. Το χοχόμπα είναι μη λιπαρός κηρός που έχει ως δράση να ηρεμεί την παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Καταπολεμάμε έτσι το «λιπαρό» με «λιπαρό».
mothernaturegr.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@