Newsitamea.gr
AMEA news

Ήλις :1η κατασκήνωση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ για δεκαήμερη απόδραση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
CACHE_650X650_1_122687
Δεκαήμερη απόδραση στη Σκαφιδιά
Η πρώτη κατασκήνωση του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «Ήλις» αποτελεί γεγονός. Είκοσι δυο παιδιά με αντίστοιχους συνοδούς, μέλη του συλλόγου, βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ύστερα από την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό και θα φιλοξενηθούν μέχρι και τις 26 Αυγούστου.

 

Ένα φουλ δεκαήμερο διασκέδασης, κεφιού και παιχνιδιού καθώς όλες τις ημέρες τα παιδιά πέρα από το κολύμπι στη θάλασσα απασχολούνται με διάφορες αθλοπαιδιές και θεραπευτικά προγράμματα που προσφέρουν εθελοντές.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαδάτος, θερινή κατασκήνωση όλα τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωνε το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ωστόσο από τη στιγμή που αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΥ, δεν υπήρξε πρόνοια για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού προγράμματος. «Παρότι η θερινή κατασκήνωση δεν στοιχίζει τίποτα καθώς η φιλοξενία είναι προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, οι υπεύθυνοι δεν το αξιοποίησαν.

 

Έτσι εμείς, ως σύλλογος, αναλάβαμε την πρωτοβουλία και με τη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης μας, διοργανώσαμε τη θερινή κατασκήνωση ώστε τα παιδιά μας, να περάσουν ανέμελα δέκα μέρες δίπλα στη φύση και τη θάλασσα».
ilialive.gr ,pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika