Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Έρχεται η ώρα γιατρών και προμηθευτών! Πρόστιμα για ΕΟΠΥΥ αν αργεί τις αποπληρωμές

Έρχεται η ώρα γιατρών και προμηθευτών! Πρόστιμα για ΕΟΠΥΥ αν αργεί τις αποπληρωμές
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Έρχεται η ώρα γιατρών και προμηθευτών! Πρόστιμα για ΕΟΠΥΥ αν αργεί τις αποπληρωμές
Η ώρα να πληρώσει και το δημόσιο τις παρανομίες του- και όχι μόνον οι πολίτες-  φαίνεται ότι πλησιάζει. 
Χρόνια τώρα το δημόσιο κάνει το βίο αβίωτο σε γιατρούς, προμηθευτές και φαρμακευτικές εταιρείες μην καταβάλλοντας τις οφειλές του την ώρα που πρέπει. Οι καθυστερήσεις φθάνουν ακόμη και τα 3 και 4 έτη  με συνέπεια πολλές εταιρείες να έχουν βάλει ακόμη και λουκέτο.
Όσο για τους ιδιώτες γιατρούς, δεν είναι λίγοι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει αποπληρώσει για ιατρικές πράξεις που έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η υπόθεση Αθηναίου γιατρού το σπίτι του οποίου βγήκε στο σφυρί επειδή χρωστούσε στην εφορία 14.000 ευρώ όταν ο ΕΟΠΥΥ του χρωστούσε δεκαπλάσιο ποσό.
Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει ότι οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να δείχνουν και αυτοί συνέπεια και να καταβάλουν τα χρέη τους στους ιδιώτες εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται.
Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποπληρώνει εντός 60 ημερών τους προμηθευτές του διαφορετικά θα πρέπει να καταβάλει τόκους υπερημερίας 8,5%.
Αν αυτό το πρόστιμο θα αποτελέσει το βασικό λόγο ο ΕΟΠΥΥ να γίνει συνεπής, παραμένει άγνωστο. Ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος, γιατροί και προμηθευτές να μπορούν να μεγαλύτερη ευκολία να διεκδικούν τα χρήματά τους.
 iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika