Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Έρχεται αύξηση του εισιτηρίου για εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία!!!

Έρχεται αύξηση του εισιτηρίου για εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Έρχεται αύξηση του εισιτηρίου για εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία
Η κάθετη πτώση στα έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων αναμένεται να επιφέρει αύξηση στο εισιτήριο που καταβάλλουν οι ασθενείς για την είσοδο τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Έτσι αναμένεται το 2014  οι ασθενείς  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού το εισιτήριο που σήμερα είναι  στα πέντε ευρώ να φθάσει τα 25 έστω κι αν το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το ποσό θα αυξηθεί μόνο αν δεν αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων στην Υγεία. 
Ένας από τους κύριους λόγους που  έχουν πέσει  κατακόρυφα  τα  έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων είναι  η μειωμένη κίνηση των  απογευματινών  ιατρείών  εξαιτίας της κρίσης
Παρότι πριν από τρία χρόνια το υπουργείο Υγείας ευελπιστούσε να εισπράττει ετησίως κοντά στα 120 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία αυτή, τα ποσά που φθάνουν στα ταμεία είναι πολύ μικρότερα.
Γεγονός καθόλου τυχαίο αφού τα απογευματινά ιατρεία παρουσιάζουν καθοδική πορεία χρόνο με το χρόνο. Ο μέσος όρος μείωσης των επισκέψεων στα απογευματινά ιατρεία άγγιξε το 2012 σε σύγκριση με το 2011 το 7%, με την Αθήνα να έχει μείωση 11% και στην 6η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια να παρουσιάζουν πτώση 12%. Η πτώση τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς το 2011 σε σχέση με το 2010 η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων της Αθήνας περιορίστηκε κατά 25%, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) ακόμη και κατά 39%.
iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika