Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έλληνας πρωτοπορεί στον τομέα της Ενδοκρινολογίας!

Έλληνας πρωτοπορεί στον τομέα της Ενδοκρινολογίας
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έλληνας πρωτοπορεί στον τομέα της Ενδοκρινολογίας

Έλληνας πρωτοπορεί στον τομέα της Ενδοκρινολογίας

 

Ο Κωνσταντίνος Στρατάκης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του NICHD, του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών.  Αντικείμενο της έρευνας του είναι οι όγκοι του ενδοκρινικού συστήματος και κυρίως οι όγκοι της επίφυσης και των επινεφριδίων, όπως τα φαιοχρωμοκυττώματα και τα παραγαγγλιώματα.

Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη, αλλά γεννήθηκε το 1965 στην Λιβαδειά. Έλαβε το master στην Ιατρική και το διδακτορικό του στην Ενδοκρινολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989 και 1994 αντίστοιχα. Έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες και Πανεπιστήμια πριν το NICHD, όπου βρέθηκε πρώτα ως φοιτητής και μετά ως εργαζόμενος. Το 1990 συνέχισε την μετα-διδακτορική επιμόρφωση του στο Georgetown University Medical School εξειδικευόμενος στην παιδιατρική και την παιδική ενδοκρινολογία αλλά και για την γενετική και την κλινική δυσμορφολογία. Έχει ταυτοποιήσει τα γονίδια για το Carney complex και το σύνδρομο Carney-Stratakis και για άλλα γενετικά ελαττώματα που οδηγούν σε νεφρικούς και άλλους όγκους.

Το εργαστήριο του έχει εκδώσει πολλά συγγράμματα για τις παιδιατρικές κληρονομικές διαταραχές. Είναι ο συγγραφέας 300 και πλέον εκδόσεων και διετέλεσε αρχισυντάκτης του Journal of Endocrine Genetics για 5 χρόνια. Έχει λάβει αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Το 2009 έλαβε το βραβείο Ernst Oppenheimer Award of The Endocrine Society και το 1999 το Pharmacia-Endocrine Society Award for Excellence in Published Clinical Research. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε αρκετά ακαδημαϊκά κέντρα ανά τον κόσμο όπως στο University of Adelaide, Australia, στο University of California και στο Medical School της California.

 

ellines.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou