Newsitamea.gr
AMEA news

Χωρίς επίδομα και σύνταξη για πολλούς μήνες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Νέα παρέμβαση έκανε χτες η ΣΕΑΑΝ


Μια ακόμη δυναμική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας έκαναν χτες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΚΕΠΑ είναι εκρηκτική, καθώς τα ΑμεΑ περιμένουν πολλούς μήνες για εξέταση κι επανεξέταση και καλούνται να ζήσουν και να αγοράσουν τις θεραπείες τους χωρίς να τους καταβάλλεται το επίδομα και η αναπηρική σύνταξη.


Οπως είπε στον «Ρ» η Αννα, πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας «εδώ και έξι μήνες περιμένω για επανεξέταση, ενώ τα 645 ευρώ που είναι το επίδομα παραπληγίας είναι το μόνο εισόδημα για την οικογένεια!». Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία της ότι το ποσοστό αναπηρίας της θα μειωθεί – αυτό κυριαρχεί πλέον στα ΚΕΠΑ – παρότι η ασθένειά της είναι ανίατη και την εμποδίζει να εργαστεί. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει το επίδομα και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως μειωμένα τιμολόγια σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και δωρεάν μετακινήσεις με τα αστικά ΜΜΜ. Αντίστοιχα και η Μαρία με πολλαπλή αναπηρία μετά από τροχαίο, έχει να πάρει την αναπηρική σύνταξη (470 ευρώ) από τον Μάη του 2012! «Δεν ρωτάνε πώς εγώ και ο κάθε άνθρωπος τα φέρνει βόλτα! Εχω πολυαναπηρία και πρέπει να περάσω τέσσερις επιτροπές! Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα πρέπει να πληρώνω φάρμακα, θεραπείες…», σημειώνει.

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ απαιτώντας – ανάμεσα σε άλλα – να καταβάλλεται το επίδομα και η σύνταξη σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και να καταργηθεί το παράβολο που καταβάλλουν οι εξεταζόμενοι.

Νέα παρέμβαση έκανε χτες η ΣΕΑΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou