Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!

Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!
Τις έντονες αντιδράσεις πολλών κοινωνικών ομάδων έχει προκαλέσει η ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα διάπλατα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν φακελάκι και νόμιμα πια. 
Τι λένε οι γιατροί και τι θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση του Αντώνη Ρουπακιώτη που δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα σε δημοσίους υπαλλήλους και ειδικά στους γιατρούς μια διαδικασία γνώριμη για αρκετούς στο επάγγελμα, να λαμβάνουν οικονομικά δώρα και μάλιστα με το νόμο.

Παρά τις αντιδράσεις όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να υπερασπίζεται την περιβόητη ρύθμιση με το φακελάκι, έστω κι αν υπάρχουν πιέσεις να αποσυρθεί άμεσα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως δια της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είναι ξεκάθαροι: «αποσύρετε τη διάταξη. Δε θέλουμε χρήματα από τους ασθενείς».
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας με νόημα: «Μας αρκεί ένα χαμόγελο, μια χειραψία ευχαριστίας για την εκπλήρωση του όρκου του Ιπποκράτη.
Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κοινοβούλιο να απαλείψουν το ταχύτερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία προκαλεί τους έντιμους γιατρούς και την ελληνική κοινωνία”.
Άλλωστε η ΟΕΝΓΕ αποσαφήνισε στο πρόσφατο συνέδριο της ότι η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα το οποίο θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο.
iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou