Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς οι σταφίδες, το λεμόνι και το μέλι θα… εξαφανίσουν τις πανάδες σας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4

Πανάδες! Πόσο ενοχλητικές μπορεί να είναι. Αυτά τα σημαδάκια χαλάνε την εικόνα του προσώπου ή του σώματός μας άσκοπα. Πώς μπορούμε να τις σβήσουμε μόνες μας στο σπίτι μας, χωρίς έξοδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Η λύση έρχεται από το λεμόνι, το μέλι και την μαύρη σταφίδα! Ναι, καλά διαβάσατε. Οι σπιτικές συνταγές μπορούν να κάνουν θαύματα. Δοκιμάστε αυτή τη θεραπευτική μάσκα, σε εμάς λειτούργησε, ελπίζουμε και σε εσάς να κάνει το ίδιο!

Στύψτε ένα λεμόνι και κρατήστε το χυμό του. Πάρτε μερικές μαύρες σταφίδες, πολτοποιήστε τις και αναμίξτε τις με μικρή ποσότητα αγνού μελιού. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώστε το στα προβληματικά σημεία, αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα και έπειτα ξεπλύνετε τα σημεία με χλιαρό νεράκι. Τέλος, πάρτε το χυμό λεμονιού, βουτήξτε βαμβάκι μέσα σε αυτόν και έπειτα με ταμποναριστές κινήσεις κάντε επάλειψη των περιοχών.

Το λεμόνι είναι το απόλυτο γιατρικό για τις πανάδες, αφού λευκαίνει το δέρμα και βοηθάει στον έλεγχο της υπερέκκρισης σμήγματος. Δοκιμάστε το!

Τέλος, να προσθέσουμε μία μικρή παρατήρηση: τα λεμόνια όπως και τα άλλα εσπεριδοειδή φρούτα, προκαλούν φωτοευαισθησία, που σημαίνει ότι το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου. Γι’ αυτό το λόγο, αν χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν λεμόνι, να είστε προσεκτική όταν εκτίθεστε στον ήλιο γιατί μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί.

Γιατί είναι καλό να τρώμε σταφίδες ;

Λεμόνια: 9 τρόποι που κάνουν καλό στην υγεία μας

Πηγή:queen.gr

proionta-tis-fisis.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika