Newsitamea.gr
AMEA news

Πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί αρρωστήσαμε»

Πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας

Πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί αρρωστήσαμε»

Να μη γίνουν εξιλαστήρια θύματα τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους

«Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί αρρωστήσαμε· καιρός είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν». Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κ. Γιάννης Θεοδωράκης εν όψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολλαπλής Σκλήρυνσης που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα. Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα «οι πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας να μη γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των λαθών που τόσα χρόνια γίνονται στο θέμα της Υγείας».

Όπως ανάφερε ο κ. Θεοδωράκης, «υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την αντιμετώπιση των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και όχι μόνο, από την ελληνική πολιτεία η οποία με τις περικοπές που κάνει στα κονδύλια για την υγεία κινδυνεύουμε ακόμη περισσότερο. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με τα οικονομικά προβλήματα που όλοι βιώνουμε», συνέχισε, «μας δημιουργεί πρόσθετο βάρος λόγω της κακής ψυχολογίας που προκαλεί».
Η επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας, υπεύθυνη του Ανοσογενετικού Εργαστηρίου στο Αιγινήτειο κυρία Μαρία Αναγνωστούλη, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης έναρξης θεραπείας στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αλλά και της έγκαιρης αλλαγής θεραπείας, όταν τα φάρμακα «πρώτης γραμμής» αποτυγχάνουν στην αναχαίτιση της εξέλιξης της νόσου.
Από την πλευρά του, ο διατροφολόγος κ. Δημήτρης Γρηγοράκης αναφέρθηκε στη σωστή διατροφή η οποία μπορεί να αποτελέσει για τον πάσχοντα από Πολλαπλή Σκλήρυνση έναν πολύτιμο σύμμαχο, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, στην καθημερινή μάχη για τη διατήρηση της υγείας του σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Όπως είπε, τα θρεπτικά συστατικά που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πάθησης είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, το λινολεϊκό οξύ (18:2, ω-6), τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ), η βιταμίνη D, η Βιταμίνη Β12, η βιταμίνη Ε, η Βιταμίνη C, το β-καροτένιο και το σελήνιο. Οι δίαιτες με ολοκληρωμένα γεύματα, που περιλαμβάνουν ιχθυέλαια και βιταμίνη D, μπορεί να αντιπροσωπεύουν την πρακτική λύση για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea