Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο συμπυκνωμένος χυμός πεπονιού για το άγχος και τη σωματική κόπωση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

simpiknomenos-ximos-peponiou-agxos-somatiki-koposi

Ο συμπυκνωμένος χυμός πεπονιού για το άγχος και τη σωματική κόπωση

Μια νεα μελέτη που δημισιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients έδειξε οτι ο συμπυκνωμένος χυμός απο αποξηραμένο πεπόνι (Bionov’s SOD B Extramel) μπορεί να μειώσει το άγχος και τη σωματική κούραση.

Χυμός πεπονιού και άγχος

Μία τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή διεξήχθη σε 61 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: ομάδα ενεργού συμπληρώματος (n = 32) και ομάδα εικονικού φαρμάκου (n = 29) για 12 εβδομάδες. Στους εθελοντές δόθηκε απο μια μικρή κάψουλα την ημέρα. Μία κάψουλα περιείχε 10 mg συμπυκνώματος της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD) του πεπονιού (140 U του SOD)και άμυλο για το ενεργό συμπλήρωμα και άμυλο για το εικονικό φάρμακο. Το άγχος και η κούραση αξιολογήθηκαν με τη χρήση ψυχομετρικών κλιμάκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού μείωσε σημαντικά το αντιληπτό stress (-8,8%) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε και τη σωματική και ψυχική κόπωση μειώθηκαν (-9.4%) με το συμπλήρωμα συμπύκνωμα SOD-πεπονιού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και την κούραση.

Επιμέλεια Κειμένου

Στεφανία Καδά
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
festania1@hotmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika