Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι «ράμπο» υγείας στο Κέντρο Ημέρας «Λόγος Νους»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εντολή στους επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) να διενεργήσουν έλεγχο στο Κέντρο Ημέρας  «Λόγος…
– Νους», έδωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Η υφυπουργός έδωσε την παραπάνω εντολή μετά από καταγγελία εργαζομένων του Κέντρου Ημέρας, που εδρεύει στην Καισαριανή και η οποία είχε κατατεθεί στην Διεύθυνηση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου από τις 21/11/2012.

Η καταγγελία των εργαζομένων εμπεριέχει θέματα οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών (π.χ. πλαστά τιμολόγια, ψευδή αριθμό παιδιών, εικονικές προσλήψεις, απόκρυψη των εισφορών που κατέβαλαν οι γονείς για την παροχή υπηρεσιών από το κέντρο ημέρας, κλπ.).

Η κυρία Σκοπούλη ζητεί από τους αρμοδίους του ΣΕΥΥΠ να προβεί σε ενδελεχή διοικητικό και διαχειριστικό έλεγχο του φορέα, από συστάσεώς του.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ημέρας  «Λόγος – Νους», είναι μία δομή που απευθύνεται σε παιδιά με αυτισμό ηλικίας 7 – 12 ετών.
Λειτουργεί με συγχρηματοδότηση κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

tovima.gr


Το Κέντρο Ημέρας «ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ»


Το Κέντρο Ημέρας «ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ» είναι μία δομή που απευθύνεται σε παιδιά με αυτισμό, ηλικίας από 7 έως 12 ετών,βασισμένο σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάλληλα για τις ανάγκες αυτών των παιδιών με σκοπό τηνεξατομικευμένη υποστήριξη και την ενίσχυση των προσαρμοστικών τους δεξιοτήτων, στον υψηλότερο δυνατό βαθμό , για την προώθηση της αυτονομίας τους
.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος αφορούν σε τομείς όπως η επικοινωνία,το παιχνίδι, η αυτοεξυπηρέτηση και η κοινωνικοποίηση.
Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται ένα καλά δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες γνωστικές ανάγκες των παιδιών οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο, την ηλικία, τις ικανότητές τους καθώς επίσης και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.
Παράλληλα στο Κέντρο Ημέρας αναπτύσσονται Προγράμματα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Οικογενειών. Στα προγράμματα αυτά παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση των προβλημάτων και της συμπεριφοράς του ατόμου με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες των παιδιών που παρακολουθούν το Ημερήσιο Πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou