Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΙΔΙ

Νέο διαγνωστικό τεστ σε μωρά για αυτισμό-Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

new-test-can-detect-early-signs-of-autism-in-babies

Νέο διαγνωστικό τεστ σε μωρά για αυτισμό-Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ!

 

Μέχρι σήμερα, η κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου, αλλά και οι επικοινωνιακές διαταραχές που πιθανώς θα εμφάνιζε, όπως είναι για παράδειγμα ο αυτισμός και το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας μπορούν να διαγνωστούν όχι νωρίτερα από το δεύτερο έτος της ηλικίας του παιδιού.

Τώρα, ειδικοί στο Εργαστήριο Παιδικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου του Μπίρμπεκ στο Λονδίνο επεξεργάζονται ένα διαγνωστικό τεστ που αφορά μωρά ηλικίας 6-10 μηνών και στηρίζεται στην εγκεφαλική τους δραστηριότητα και όχι στην συμπεριφορά τους. Ειδικοί αισθητήρες τοποθετούνται στα κεφάλια των μωρών, οι οποίοι μετρούν την εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά και την προσοχή των μικρών όσον αφορά το βλέμμα και τα πρόσωπα των δικών τους.

[youtube id=”aSElace1qEk” width=”620″ height=”360″]

 

«Επιλέξαμε ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα στο περιβάλλον των μωρών, που είναι τα πρόσωπα. Τα μωρά εξοικειώνονται πολύ γρήγορα με το πρόσωπο της μητέρας τους και επίσης με το βλέμμα. Εάν κάποιος τα κοιτάει, είναι επίσης πολύ σημαντικό. Όταν κάποιος τα κοιτάζει, σημαίνει ότι χρειάζεται να αντιδράσουν, όταν κάποιος αποστρέφει το βλέμμα του, ίσως τους λέει που να κοιτάξουν ή τι να μάθουν από το περιβάλλον γύρω τους. Ένα παιδί που δεν θα αναπτύξει, όταν μεγαλώσει αυτισμό, θα καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που το κοιτά ή κοιτά κάτι άλλο, γιατί θέλει να του δείξει κάτι διαφορετικό. Αυτό που παρατηρήσαμε στα μωρά που θα ανατπύξουν στη συνέχεια αυτισμό, είναι ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη διαφορά» εξήγησε η Τεοντόρα Γκλίγκα, διευθύντρια του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Μπίρμπεκ.

Στις μελέτες που έκαναν στα μωρά έξι μηνών που θα αναπτύξουν μεταγενέστερα αυτισμό, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα σε σχέση με την κίνηση των ματιών. Οι ειδικοί είναι ενθουσιασμένοι με το νέο τεστ, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι μπορεί πέρα από τον αυτισμό να μας δείξει αν υπάρχει επίσης το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατανόηση αυτών των πρώιμων σημαδιών θα επιτρέψει στους επιστήμονες να επέμβουν πολύ νωρίτερα, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών που θα αναπτύξουν στο μέλλον προβλήματα επικοινωνίας και διαταραχές της προσωπικότητας.

 euronews

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou