Newsitamea.gr
AMEA news

Νέα Υπηρεσία: Κουμπί Έκτακτης Ανάγκης για ηλικιωμένους & ΑμεΑ

Νέα Υπηρεσία: Κουμπί Έκτακτης Ανάγκης για ηλικιωμένους & ΑμεΑ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέα Υπηρεσία: Κουμπί Έκτακτης Ανάγκης για ηλικιωμένους & ΑμεΑ

Από τις αρχές του έτους 2013 η Φροντίδα Ζωής έχει θέσει σε 24ωρη λειτουργία και για όλες τις ημέρες του χρόνου την υπηρεσία τηλε-ειδοποίσης (κουμπί ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης).

Η υπηρεσία τηλε-ειδοποίησης παρέχει σε κάθε επωφελούμενο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας ασφάλεια, ανεξαρτησία, αλλά και άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πως λειτουργεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης:
1-Ο επωφελούμενος φοράει πάντα το κουμπί έκτακτης ανάγκης πάνω του. Αν είναι βράδυ φροντίζει να αφήσει το κουμπί κοντά στο κρεβάτι του, ώστε να το φορέσει αμέσως μόλις σηκωθεί το πρωί.

2-Σε περίπτωση πτώσης, έντονου πόνου, δυσφορίας, εγκλωβισμού ή σε οποιαδήποτε κατάσταση κινδύνου ο επωφελούμενος απλά θα πρέπει να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης που θα φέρει επάνω του.

3-Μια ειδική συσκευή που τοποθετείται στο σπίτι του επωφελούμενου αντιλαμβάνεται το πάτημα του κουμπιού και μέσω της τηλεφωνικής γραμμής μεταφέρεται το σήμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Φροντίδας Ζωής.

4-Επί 24ώρου βάσεως εκπαιδευμένο προσωπικό με πρόσβαση στο ιστορικό σας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απαντήσει στην κλήση σας. Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω ανοικτής ακρόασης (με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής της προηγούμενης εικόνας).

5-Ύστερα από αξιολόγηση της κατάστασης αν κριθεί απαραίτητο ο εκπρόσωπος της Φροντίδας Ζωής θα καλέσει για να μεταβούν στο σημείο το πρόσωπο που έχει υποδειχθεί από την οικογένεια (συγγενής, γείτονας) ή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε συμβουλευτικά και ψυχολογικά τον παθόντα μέσω της ανοικτής ακρόασης.

 

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το κουμπί έκτακτης ανάγκης μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 2610 222612 και να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο μας.

 

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στέλνοντας mail στο info@frontidazois.gr.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou