Newsitamea.gr
AMEA news

Νέα εμπόδια στο διορισμό ατόμων με αναπηρία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέα εμπόδια στο διορισμό ατόμων με αναπηρία! 

Η οικονομική κρίση και το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελούν μόνιμη δικαιολογία για την έλλειψη επαρκών και ικανών πολιτικών να προστατεύσουν τα άτομα με αναπηρία από την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει ήδη διαμαρτυρηθεί έντονα για την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους επιτυχόντες της προκήρυξης του ν. 2643/98 τουέτους 2008 που διορίζονται σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ.

Για αυτούς τους επιτυχόντες των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ., ίσχυσε αδίκως το μέτρο του παγώματος του διορισμού τους έως το έτος 2016, παρότι οι προσλήψεις του ν. 2643/98 είναι υποχρεωτικές και τα άτομα αυτά προστατεύονται ρητά από τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι θέσεις του νόμου αντιστοιχούν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ προ του έτους 2008, και ορισμένες από αυτές τις θέσεις προέρχονται ακόμα και από προκηρύξεις του έτους 2004!

Δώστε λύση για να διοριστούν άμεσα οι 74 προστατευόμενοι του ν. 2643/98! Πέντε χρόνια μετά την κατάθεση αιτήσεων για την προκήρυξη του έτους 2008 δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία νέα καθυστέρηση σε αυτό το θέμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou