Newsitamea.gr
AMEA news ΑΜΕΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μια ευαίσθητη πρωτοβουλία από την Καστοριά: εκμάθηση του κώδικα Μπράιγ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

braille1

Μια ευαίσθητη πρωτοβουλία από την Καστοριά: εκμάθηση του κώδικα Μπράιγ!

Η τοπική κοινωνία της Καστοριάς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας και για αυτό τον λόγο ο  Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς και η εθελοντική  φοιτητική οργάνωση  AEGEE Kastoria παίρνει για δεύτερη φορά πρωτοβουλία, αφού πρωτίστως ήρθαν  σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς , για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης του κώδικα Braille.

  • Κώδικας Μπράιγ ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Το όνομά του οφείλεται στον εφευρέτη του Λουδοβίκο Μπράιγ.
  • Αυτό το αλφάβητο που έφτιαξε ο Μπράιγ ήταν μια αντικατάσταση του γραμματικού αλφάβητου με ανάγλυφες στιγμές, που με διάφορους συνδυασμούς αποδίδουν ένα κείμενο. Ο τυφλός μπορεί μ’ αυτό το σύστημα να διαβάζει ψηλαφώντας τις στιγμές με το δάχτυλο, δηλαδή έχουμε ανάγνωση με την αφή.
  • Το σύστημα Μπράιγ έχει έξι ανάγλυφες κουκκίδες σαν το κεφαλάκι μιας καρφίτσας. Είναι τοποθετημένες ανά τρεις και μ’ αυτές γίνονται 63 συνδυασμοί, που αντιστοιχούν στα γράμματα και τους αριθμούς.
  • Η γραφή Μπράιγ διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω, όπως ακριβώς και η γραφή των «βλεπόντων».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2014 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων για την δημιουργία τμημάτων:

http://bit.ly/1zcVhvr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αποστόλου Βερόνικα,
6988162330 και 2467021441
Πρόεδρος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας

Εμμανουηλίδης Χ. Παναγιώτης,
6971979045
Πρόεδρος AEGEE Kastoria

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: fouit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea