Newsitamea.gr
AMEA news

Κόψιμο αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-oosa

Κόψιμο αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ 

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του  www.902.gr «Τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) πετσοκόβουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπήρων που παίρνουν επίδομα ή αναπηρική σύνταξη. Σε αυτό θα συμβάλει ο σχεδιασμός που έχουν να βάλουν νέο όριο το 80% και άνω» τονίζει σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ είναι η εξής:

«Οι μηχανές των σφαγείων των ΚΕΠΑ πήραν εμπρός για τα καλά, ρίχνουν ποσοστά αναπηρίας, κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, μας αφήνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα.

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες τώρα στον αγώνα!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ έχουν στοχοποιήσει τους εργαζόμενους, τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους. Τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) πετσοκόβουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπήρων που παίρνουν επίδομα ή αναπηρική σύνταξη. Σε αυτό θα συμβάλει ο σχεδιασμός που έχουν να βάλουν νέο όριο το 80% και άνω.

Να είναι καθαρό δεν θα σταματήσουν εδώ. Με πρόσχημα τους αναπήρους-μαϊμού που οι ίδιοι δημιούργησαν για τις εκλογικές και όχι μόνο ανάγκες τους, έρχονται να χτυπήσουν τα δικαιώματα των πραγματικά αναπήρων. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα, στόχος τους είναι μέσα στο 2015 να μην παίρνουν σύνταξη και επίδομα ούτε οι μισοί από αυτούς που παίρνουν σήμερα και τα επιδόματα να μειωθούν στο μισό, δηλαδή κοντά στα 150 με 200 ευρώ το πολύ, άντε για κάποιους πολύ βαριά ανάπηρους με μηδενικό εισόδημα να φτάνει τα 300 ευρώ το μήνα.

Κάποιοι συνάδελφοι θα πουν “τόσο καιρό περιμέναμε να περάσουμε από την επιτροπή, τουλάχιστον πήραν μπροστά”. Τους καταλαβαίνουμε. Συνάδελφοι, με ευθύνη του κράτους υπάρχουν αυτές οι τεράστιες καθυστερήσεις, με δική τους επιλογή καλούνται ανάπηροι μαζικά για επανεξέταση. Σε μόνιμες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις δίνουν σύνταξη για ένα και δυο χρόνια. Γι’ αυτό όφειλαν και οφείλουν να εξασφαλίζουν να δίνεται η σύνταξη ή το επίδομα, χωρίς καμία επίπτωση, για όσο καιρό περιμένει ο ανάπηρος να εξεταστεί από την επιτροπή και βέβαια να μη σταματάει ούτε στιγμή η ιατροφαρμακευτική του κάλυψη.

Όμως συνάδελφε και συναδέλφισσα, και αυτοί που σήμερα μπορούν να πάρουν μια θετική απόφαση από τις επιτροπές, αύριο με την εφαρμογή των μέτρων που ζητά ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει, αυτή η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Με αποτέλεσμα να μείνουμε οι περισσότεροι από εμάς χωρίς επίδομα, σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ακόμα, συνάδελφοι, όλοι, οι ανάπηροι και οι εργαζόμενοι, πρέπει να απορρίψουμε το διαχωρισμό των αναπήρων στους 80% και πάνω και στους 80% και κάτω γιατί είναι στα πλαίσια της τακτικής της εξουσίας τού διαίρει και βασίλευε. Ο ανάπηρος, ανεξαρτήτως ποσοστού, πρέπει να έχει εξασφαλισμένη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα μέσα για να ζήσει και τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα. Όμως το 80% και άνω είναι ένα πρώτο βήμα για τις βασικές περικοπές, όπως και οι ίδιοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν ομολογήσει μιας και στην πορεία και σε αυτήν την κατηγορία θα μπουν κριτήρια εισοδηματικά και όχι μόνο.

Καλούμε τους γιατρούς μέλη των επιτροπών να αρνηθούν να χρησιμοποιηθούν για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη σφαγή των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. Να αντιταχθούν οργανωμένα σ’ αυτά τα σχέδια και να συμβάλουν με την επιστημοσύνη τους στην αποκάλυψή τους. Να λειτουργήσουν στα πλαίσια των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και η οικογένειά τους, των άγριων περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες συμπληρώστε το δελτίο επικοινωνίας της ΣΕΑΑΝ. Γονείς και κηδεμόνες γίνετε τώρα μέλη στο δικό σας σύλλογο, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, που ενώνει τους γονείς από όλες τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ και από τα ειδικά σχολεία και τα ιδρύματα. Γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες και διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ, της ΠΟΣΓΑΜΕΑ και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που ενώ για χρόνια μας εξαπατούσαν και μας αποκοίμιζαν γι’ αυτό που έρχεται, σήμερα βάζουν πλάτη στη βάρβαρη αντιλαϊκή – αντιαναπηρική πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ. Ενώ στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή, αυτοί ζητάνε άκουσον άκουσον επιτάχυνση των διαδικασιών (ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή) και ενώ ξέρουν το τι έρχεται δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την έκθεση του ΟΟΣΑ, ούτε για τη σφαγή που γίνεται στα ΚΕΠΑ έστω για τα μάτια του κόσμου. Είναι επικίνδυνοι, εγκαταλείψτε τους.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ και στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού. Συμβάλλουμε και εμείς στη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας όλων αυτών που πλήττονται από την εξουσία των μονοπωλίων.

Μας αξίζει και μπορούμε να επιβάλλουμε μια άλλη κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Να καταβάλλονται κανονικά τα επιδόματα και οι συντάξεις για όσο διάστημα ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχοντας περιμένει να περάσει από την επιτροπή.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ούτε ένα 1 ευρώ περικοπή από επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
  • Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

 Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε».

 

Σύμφωνα με την  ανακοίνωσητου  www.902.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea