Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΚΕ.Π.Α. -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ME ΕΠΤΑ (7) ευρώ ANA ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

iatros

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α.

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ προσκαλεί τους ιδιώτες ιατρούς ειδικοτήτων ψυχιάτρων, νευρολόγων και καρδιολόγων να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Νόμου 3863/2010 από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο ΙΚΑ, για την πιστοποίηση της αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, καθώς και των ανασφάλιστων.

Το ΙΚΑ δημιούργησε το μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης αναπηρίας, όμως κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλο όγκο αιτημάτων, γεγονός που δημιούργησε καθυστερήσεις στη διεκπεραίωσή τους, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος σε ειδικότητες νευρολόγων, ψυχιάτρων και καρδιολόγων.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε την ενίσχυση του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών (άρθρο 26 παρ. 2 τουΝ.4038/2012), με ιδιώτες ιατρούς, ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βάσει κριτηρίων επιλογής που καθορίστηκαν με απoφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Για πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του ΚΕ.Π.Α. και τα σημεία στα οποία λειτουργούν,εντός και εκτός Αττικής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.ika.gr) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας(ΚΕ.Π.Α.)»

Καθορίζονται ως βασικοί όροι των συμβάσεων οι ακόλουθοι:

· Οι συμβαλλόμενοι ιατροί θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους ως μέλη των υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας ΚΕ.ΠΑ., βάσει του οικείου κώδικαεπαγγελματικής δεοντολογίας και εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του Ε.Π.Π.Π.Α. (Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας –Φ.11321/οικ.10219/688, ΦΕΚ Β΄1506/04-05-2012).

· Η σύμβαση θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας, με έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της και θα λύεται αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών, οπότε και θα περατώνεται το συγκεκριμένο έργο, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις.

· Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα δύναται να προβαίνει σε αντικατάσταση του συμβαλλόμενου ιατρού από την τηρούμενη λίστα επιλαχόντων της ίδιας ειδικότητας, που θα έχει προκύψει κατά τη διαδικασία επιλογής.

· Οι ιατρικές υπηρεσίες συμμετοχής των συμβαλλόμενων ιατρών στις υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, με ελάχιστες ημέρες διαθεσιμότητας τους τις 5 έως 7 ανά μήνα και θα παρέχονται κατά το ωράριο συνεδρίασης των υγειονομικών επιτροπών.

· Σε περίπτωση μη δυνατότητας συμμετοχής των συμβαλλόμενων ιατρών σε προγραμματισμένες συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει αυτή να γνωστοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης.

· Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση πριν από τη λήξη της, χωρίςκαταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης, εάν ο συμβαλλόμενος ιατρός παραβεί οποιονδήποτε από τους ως άνω ουσιώδεις όρους αυτής ή απουσιάσει αναιτιολόγητα από τη συμμετοχή του σε υγειονομική επιτροπή και χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, παρά την έγκαιρη και νόμιμη κλήτευσή του.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η σύναψη συμβάσεων ανά πόλη σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο αριθμός θα συμπληρωθεί με σύναψη συμβάσεων από τη σειρά κατάταξης των ιατρών των υπολοίπων πόλεων, ανάλογα με τα υφιστάμενα εκκρεμή αιτήματα προς εξέταση και τους χρόνους αναμονής.

Η αμοιβή των συμβαλλόμενων ιδιωτών ιατρών καθορίζεται, για κάθε κρινόμενο περιστατικό για το οποίο εκδίδεται γνωμάτευση, σε επτά (7) ευρώ. Για την κατ’ οίκον εξέταση περιστατικών αναπηρίας, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται σε ποσό ίσο με το τριπλάσιο της ως άνω αμοιβής.
Οι ως άνω αμοιβές καταβάλλονται μέχρι του ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ μηνιαίως

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea