Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Η Ελλάδα υψώνει τη Φλόγα της Ελπίδας των Χ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων των Special Olympics

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Φλόγα της Ελπίδας

Η Ελλάδα υψώνει τη Φλόγα της Ελπίδας των Χ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων των Special Olympics και εύχεται καλή επιτυχία στους 55 Πρωταθλητές Ζωής της
Ελληνικής Αποστολής
Τη Φλόγα των Χ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων των Special Olympics που πραγματοποιούνται φέτος στη Νότια Κορέα, υποδέχθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε πλήθος θεσμικών εκπροσώπων της κοινωνίας της Αθήνας και παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Dr Timothy Shriver, του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Γιάννη Ιωαννίδη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κου Σπύρου Καπράλου, της Προέδρου των Special Olympics κας Γιάννας Δεσποτοπούλου, και άλλων εκπροσώπων του πολιτικού, αθλητικού και πολιτιστικού χώρου.


Την τελετή πλαισίωσε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής παρέδωσαν τη Φλόγα στους πρώτους λαμπαδηδρόμους για την λαμπαδηδρομία που ακολούθησε μέσω των σημαντικότερων ιστορικών  μνημείων της Αθήνας με τερματισμό την Πρεσβεία της Κορέας στον Πύργο των Αθηνών. Οι αθλητές των Special Olympics Ελλάς θα λάβουν μέρος σε 4 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στο Αλπικό Σκι, στους Αγώνες Δρόμου με Χιονοβατήδες, στο Σκι Αντοχής και στο Χόκεϋ επί Δαπέδου.

Ο κος Πατούλης, τονίζοντας το σπουδαίο θεσμό Special Olympics ευχήθηκε στους αθλητές της ελληνικής αποστολής καλή επιτυχία και συνεχάρη τους γονείς τους για τα αθλητικά και κοινωνικά ορόσημα που κατέκτησαν οι ίδιοι μαζί με τα παιδιά τους.

«Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα που σήμερα υψώνει τη Φλόγα της Ελπίδας για κάθε παιδί με αναπηρία, για κάθε αθλητή και αθλήτρια που ξεπερνώντας τα φυσικά και κοινωνικά εμπόδια της αναπηρίας τους δηλώνουν το παρόν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Αθλητών με Νοητική Υστέρηση που θεσμοθετήθηκαν μέσα από τους Special Olympics, είναι ένας αγώνας ζωής. Και στον αγώνα οι γονείς των αθλητών είναι πρωταθλητές ζωής. Γιατί οι ίδιοι έδωσαν ζωή στα παιδιά τους που είδαν το φως του ήλιου και μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος διακοπής κύησης αλλά απόφαση ζωής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι κοντά σε αυτούς τους πρωταθλητές ζωής που με τη δύναμη της ψυχής τους και τη δυναμική της ζωής τους θα συνοδεύσουν τους αθλητές μας για να τιμήσουν την Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea