Newsitamea.gr
AMEA news

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κανένας εργαζόμενος με αναπηρία σε διαθεσιμότητα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Επισημαίνουν σε επιστολή τους ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με εργαζόμενους των οποίων το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται στο 67% και οι φορείς στους…
οποίους εργάζονται δεν έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εξαίρεσή τους.

Επιστολή στον υπουργό Δ. Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας από 50-66% που υπηρετούν σε φορείς του δημοσίου και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με εργαζόμενους των οποίων το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται στο 67% και οι φορείς στους οποίους εργάζονται δεν έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εξαίρεσή τους από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Η προστασία κα η διασφάλιση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία είναι ένα αίτημα υψίστη σημασίας δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία σε περιόδους οικονομικής κρίσης έχουν μηδαμινές πιθανότητες να εξασφαλίσουν νέα θέση εργασίας ειδικά στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Είναι γεγονός ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται.                                                                                                                     

news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea