Newsitamea.gr
AMEA news

Ετοιμάζουν σφαγείο για τις αναπηρικές συντάξεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στις νέες κυβερνητικές προκλήσεις
Ετοιμάζουν σφαγείο για τις αναπηρικές συντάξεις

Σε οργάνωση της πάλης καλεί και το ΠΑΜΕ που με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και σημειώνει – ανάμεσα σε άλλα:( Σήμερα στις 5 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη με αυτό το θέμα και την οργάνωση της πάλης στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

«Το κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών δεν έχει όριο στη βαρβαρότητα. Ετοιμάζουν το πιο άγριο σφαγείο για τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας. Θα δουλεύεις μία ζωή, τα κέρδη τους θα είναι βαμμένα με το ίδιο το αίμα σου, το σακάτεμά σου, και μετά για να μην πληρώνουν αναπηρικές συντάξεις θα σε οδηγούν στο θάνατο, όπως έκαναν οι ναζί. Αυτά ουσιαστικά ομολόγησε ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου κ. Στουρνάρας κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αναπήρων.

Πιο συγκεκριμένα:

Ισχυρίστηκε ότι στη χώρα μας υπάρχουν παρά πολλοί ανάπηροι που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις – τις ανέβασε στις 500.000 με μία λαθροχειρία ολκής – και γι’ αυτό, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γενική επανεξέταση μέσα στο 2013, με ενιαία κριτήρια, και από κει και πέρα θα δίνουν συντάξεις και επιδόματα σ’ αυτούς όπως είπε που έχουν πραγματικά ανάγκη.

1Το στοιχείο που δίνουν για τις συντάξεις είναι πέρα για πέρα ψεύτικο. Οι αναπηρικές συντάξεις του ΙΚΑ, είναι 250.000 κάτω από το ευρωπαϊκό από το κατώτατο αναγνωριζόμενο διεθνές στάνταρ για τους αναπήρους σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, που σε σχέση με τους εργαζόμενους το ποσοστό αυτό είναι έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερο. Γιατί και η αναπηρία, και η βαριά χρόνια πάθηση έχουν ταξική επιλογή!

2. Τα ενιαία κριτήρια, και σύνταξη σ’ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη κατά την κυβέρνηση και την ΕΕ, σημαίνει ότι θα παίρνουν σύνταξη μόνο οι κατάκοιτοι, οι πιο εξαθλιωμένοι, αυτοί που δεν έχουν κανένα να τους φροντίζει, και μιλάμε μία σύνταξη ανάλογη του μισθού που θέλουν να φτάσουν να δίνουν, των 300 ευρώ.

Μία πρώτη γεύση πήραμε με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ (κέντρα εκτίμησης και πιστοποίησης αναπηρίας,) όπως ονομάζονται οι νέες υγειονομικές επιτροπές, και τον περιβόητο ΚΕΒΑ (κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας).

Δικαίως οι συνάδελφοι ανάπηροι τα έχουν ονομάσει σφαγεία, λόγω της σφαγής στα ποσοστά αναπηρίας, κάνοντας να φυτρώνουν πόδια, να εξαφανίζονται μεταστατικοί καρκίνοι, οι πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας παίρνουν ποσοστά αναπηρίας από 35% – 50% και όχι μόνο…

Ενώ πάνω από 50.000 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες συνάδελφοί μας χωρίς επίδομα και σύνταξη και πολλές φορές και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περιμένουν να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν από 6 μήνες μέχρι και 1 χρόνο, για να πάρουν ή να συνεχίσουν να παίρνουν την αναπηρική τους σύνταξη.

Το σχέδιό τους είναι γνωστό από καιρό, το έχει αποκαλύψει επανειλημμένα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ.

Υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών όπως του ΟΟΣΑ, και της ΕΕ, και που με λεπίδι τον κώδικα πιστοποίησης της αναπηρίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χρόνια τώρα δρομολογούν τη δραστική μείωση των αναπηρικών συντάξεων, κάτω από το 6% σε σχέση με το συνολικό αριθμό των συνταξιούχων, βάζοντας την έννοια της λειτουργικότητας κλπ.

Λες και ο οικοδόμος που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ή βαριάς μορφής παραμορφωτική αρθρίτιδα μπορεί να δουλέψει.

Λες και αν έχεις ένα ατύχημα και μείνεις ανάπηρος και έχεις ένα σπίτι, μπορείς να ζήσεις και δεν πρέπει αυτοί που σε σακάτεψαν να σου εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Ακόμα και μετά από ένα ατύχημα αν ο συνάδελφος δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά που έκανε ως τότε και μπορεί θεωρητικά να κάνει μία άλλη δουλειά δεν θα δικαιούται αναπηρική σύνταξη.

Εδώ έχουμε ενάμισι εκατομμύριο αρτιμελών ανέργων και θα βρει δουλειά ο ανάπηρος με το σύστημά τους; Με τα δικά τους στοιχεία οι ικανοί προς εργασία ανάπηροι βιώνουν ανεργία που ξεπερνάει το 95%».

Σε αγωνιστικό μαζικό ξεσηκωμό καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων ώστε οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους να απαντήσουν στις προκλήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτα για τους ανάπηρους το 2013. Εάν δώσουμε κάτι, αυτό θα είναι από το 2014 εφόσον επανεξεταστούν όλοι οι ανάπηροι με ενιαία κριτήρια για όλες τις κατηγορίες». Σήμερα στις 5 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη με αυτό το θέμα και την οργάνωση της πάλης στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika