Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εμβολιασμοι για την γριπη σε απορους και ανασφαλιστους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέτρα προφύλαξης και να εμβολιαστούν για την γριπη απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αναμένεται έξαρση

της  γρίπης το επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα συνιστάται ο εμβολιασμός για την γρίπη των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, παιδιά και ενήλικες με επιβαρυντικούς παράγοντες και χρόνια νοσήματα, έγκυες του β και γ τριμήνου, παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια, άτομα που φροντίζουν βρέφη ή ασθενείς και κλειστοί πληθυσμοί, όπως προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές). Για τον υπόλοιπο πληθυσμό προτείνεται η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της κατάστασης που διαμορφώνουν τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια δίνει τη δυνατότητα σε απόρους και ανασφάλιστους πολίτες να εμβολιαστούν δωρεάν, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Οι εμβολιασμοί για γριπη γίνονται κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι στο γραφείο 16 του 30ου ορόφου στο τμήμα της Δημόσιας Υγείας, Μοναστηρίου 15.
“Με κάθε μέσο που έχουμε στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται” τονίζει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ η κ. Σιδηροπούλου υπογραμμίζει ότι ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για κάποιον για να εμβολιαστεί, αρκεί να γνωρίζει ότι η ανοσία επέρχεται μετά από δύο εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika