Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δήμαρχος Λέρου: Η μητέρα δε ζήτησε βοήθεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
paidi
Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Λέρου, θρηνώντας τον άδικο χαμό του βρέφους που διεκομίσθη το περασμένο Σάββατο από τη Λέρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό…
Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Κάποιοι κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα των γονέων, ενώ άλλοι επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η 24χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους δεν κατάγεται από τη Λέρο. Είχε έρθει στο νησί τους τελευταίους μήνες, και γέννησε στο νοσοκομείο της Λέρου στα μέσα Δεκεμβρίου.
Η 24χρονη βρισκόταν στη Λέρο τους τελευταίους 2 μήνες και διέμενε σε διαμέρισμα ξενοδοχείου με τον σύντροφό της, ο οποίος βρίσκεται περίπου 1,5 χρόνο στη Λέρο, λόγω επαγγέλματος (στρατιωτικός).
Την περασμένη Παρασκευή, η 24χρονη φέρεται να ανάρτησε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (forum για νέες μητέρες), ζητώντας βοήθεια από άλλα μέλη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το μωρό της.
Το αρχικό μήνυμα της 24χρονης στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα λέει τα εξής:
«…Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρυος. Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό… Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω…».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών Μέσων, την Παρασκευή αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, ο μόνιμος παιδίατρος του Νοσοκομείου Λέρου ήταν στην θέση του, εξετάζοντας κανονικά τους μικρούς ασθενείς.
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο η 24χρονη μετέβη στο νοσοκομείο της Λέρου με τον σύντροφό της, όπου πραγματοποιήθηκε εισαγωγή του βρέφους στην παιδιατρική κλινική, ενώ άμεσα εκλήθη ο παιδίατρος του Νοσοκομείου, ο οποίος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, υπέφερε από υποθερμία και ασιτία.
Σύμφωνα με σοκαριστική μαρτυρία του δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια  στην εφημερίδα «Espresso» που ήταν παρών στο περιστατικό, το βρέφος ήταν «υποσιτισμένο, σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον και άπλυτο». Αποκάλυψε πως η μητέρα όλον αυτόν τον καιρό δε ζήτησε βοήθεια από κανέναν στο νησί, αλλά μόνο από μαμάδες στο Διαδίκτυο.
Στη συνέχεια ο διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε το υπουργείο, ενώ ο γιατρός επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του άτυχου βρέφους, διότι το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό.
Το υπουργείο Υγείας έστειλε ελικόπτερο στις 18:00, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή στο ΠΑΓΝΗ.
Το άτυχο βρέφος συνόδεψε η μητέρα του, μετά από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή, ενώ η αστυνομία πήρε καταθέσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Πηγή: lerosnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika