Newsitamea.gr
AMEA news

Ανάπηροι σε απόγνωση λόγω της μη καταβολής φαρμάκων-ΑΜΕΑ NEWS

Ανάπηροι σε απόγνωση λόγω της μη καταβολής φαρμάκων
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανάπηροι σε απόγνωση λόγω της μη καταβολής φαρμάκων

Αντιμετωπίζουν άμεσο για την υγεία τους κίνδυνο

Τα άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν, ότι εκτός από το ότι η δωρεάν χορήγηση των πρωτότυπων φαρμάκων έχει κοπεί, το τελευταίο διάστημα ακόμη και με τα γενόσημα σκευάσματα υπάρχουν προβλήματα, αφού και εκεί επιβάλλεται να πληρώσουν.

Άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αντιμετωπίζουν πολλά άτομα με αναπηρία και στο Ηράκλειο τα οποία αδυνατώντας να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, σταματούν τις αγωγές που τους έχουν γράψει οι γιατροί.

Το θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα φάρμακα για τους ανθρώπους αυτούς είναι τόσο απαραίτητα, που η αδυναμία να τα πάρουν καθιστά άμεσο τον κίνδυνο για την ήδη επιβαρυμένη υγεία τους.

Όπως καταγγέλλουν τα άτομα με αναπηρία, εκτός από το ότι η δωρεάν χορήγηση των πρωτότυπων φαρμάκων έχει κοπεί, το τελευταίο διάστημα ακόμη και με τα γενόσημα σκευάσματα υπάρχουν προβλήματα, αφού και εκεί επιβάλλεται να πληρώσουν.

Το θέμα, όπως εξηγούν, γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο όταν οι παροχές τους δεν τους επιτρέπουν να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους, όπως το προνοιακό επίδομα που θα έπρεπε να το είχαν λάβει από τις πρώτες μέρες του Μάρτη, αλλά τελικά θα τα λάβουν όπως ενημερώθηκαν στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

 

 

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou