Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 7 μπαχαρικά που κάνουν θαύματα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9874321

Είναι φτηνά, χαρίζουν απλόχερα τις μυρωδιές τους και προστατεύουν την υγείας μας! Ο λόγος για τα μπαχαρικά, που η ελληνική φύση μας προσφέρει απλόχερα!

Δείτε ποια είναι τα 7 θαυματουργά μπαχαρικά και πώς προστατεύουν την υγεία μας:

Κανέλα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη.

Φασκόμηλο

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Pharmacology Biochemistry and Behavior» δείχνει ότι το φασκόμηλο βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών.

Δυόσμος

Ο δυόσμος διώχνει την εντερική δυσφορία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό «αντι-πόνου» στον οργανισμό. Ειδικά για αυτές τις μέρες, είναι το ιδανικό βότανο.

Γαρύφαλλο

Είναι γνωστό για την αντιγηραντική του επίδραση στον οργανισμό. Αν ανησυχείτε ότι ο χρόνος περνά από πάνω σας γρήγορα, τότε είναι το ιδανικό βότανο για εσάς.

Μοσχοκάρυδο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι η λύση στα οιδήματα, όπως διαπίστωσε πρόσφατα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neuroimmunology».

Γλυκάνισος

Χαλαρώνει τους μυς του γαστρεντερικού συστήματος, καταπραΰνοντας τον πόνο.

Θυμάρι

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει μπορούν να ανακουφίσουν ασθενείς με αναπνευστικές ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την αναπνοή, ακόμα και αν δεν είστε άρρωστοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika