Newsitamea.gr
AMEA news

Ράμπα κολύμβησης για ΑμεΑ!

Ράμπα κολύμβησης για ΑμεΑ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ράμπα κολύμβησης για ΑμεΑ

Ράμπα κολύμβησης για ΑμεΑ 

 

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και το σεβασμό του στα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εγκατάσταση ειδικής ράμπας κολύμβησης για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών ώστε να απολαμβάνουν το κολύμπι τους στην θάλασσα.

Η ειδική αυτή ράμπα που εγκαταστάθηκε και φέτος στην παραλία Νέας Μάκρης και είναι η μοναδική που λειτουργεί σε παραλίες της Αττικής, πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρίες μολύβδου. Φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

Για τη διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών, όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημοτικό Μέγαρο Νέας Μάκρης.

 

 

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou