Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως -15 Μαίου 2013

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

poster

Η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο θα γιορτάσει στις 15 Μαΐου, την δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως κατά την οποία χιλιάδες ασθενείς μαζί με τις οικογένειές τους θα ενωθούν και θα ενημερώσουν το κοινό για την σπάνια πάθηση αυτή.

Ειδικότερα φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως έχει ως κεντρικό άξονα την πρόσφατη δημοσίευση των νέων διαγνωστικών και κλινικών οδηγιών για την αντιμετώπιση της πάθησης.

Η Οζώδης Σκλήρυνση είναι μια γενετική πάθηση η οποία προκαλεί καλοήθεις όγκους σε διάφορα όργανα, όπως στον εγκέφαλο, τα μάτια, την καρδιά, τους νεφρούς, το δέρμα και τους πνεύμονες. Είναι επίσης η κύρια γενετική πάθηση που προκαλεί αυτισμό και επιληψία. Σήμερα περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στον κόσμο πάσχουν από Οζώδη Σκλήρυνση, ενώ στη χώρα μας αναλογούν περίπου 1500 άτομα.

Η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την Τετάρτη 15 Μαίου 2013 και ώρα 17:00, με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και ασθενείς, με στόχο την πληροφόρηση του κοινού, των επαγγελματιών υγείας και των ερευνητών για τις επιπτώσεις που έχει η πάθηση αυτή στη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους.

Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως 2013

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea