Newsitamea.gr
AMEA news

Ξεκινά η χορήγηση αναλώσιμων στην τετραπληγική Μαρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

plakourtzis

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να διευθετήσει τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για την ζωή της μικρής Μαρίας. Το δράμα της οικογένειας και τα λόγια του πατέρα στο NEWS 247

Ακόμα και το ανάλγητο κράτος θέλει φοβέρα. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από το δράμα της μικρής Μαρίας Πλακουρτζή.

Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στα γραφεία της…

… Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, έφτασε έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο η κρατική μηχανή κάνει γνωστό πως τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για την διατροφή της τετραπληγικής Μαρίας θα δίδονται αρχικά δωρεάν – μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης – από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Πάτρας.

Για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη χρειάστηκε ο πατέρας της άτυχης Μαρίας, Νίκος, να προχωρήσει από νωρίς το πρωί σε απεργία πείνας έξω από την αποκεντρωμένη διοίκηση και να αναρτήσει πλακάτ, με το οποίο ζητούσε από την πολιτεία να του δώσει ένεση ευθανασίας για να την χορηγήσει στην κόρη του, προκειμένου να μην είναι βάρος στην οικονομία της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ    Πατέρας θα ζητήσει ευθανασία για την τετραπληγική κόρη του…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea