Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Μάθετε τα παιδιά σας για την αναπηρία.. κάποιων ανθρώπων !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μάθετέ τα παιδιά σας για την αναπηρία κάποιων ανθρώπων

Μάθετέ τα παιδιά σας για την αναπηρία κάποιων ανθρώπων

Τα παιδιά συνηθίζουν να κοιτούν επίμονα οτιδήποτε αντικρίζουν για πρώτη φορά. Αυτό γίνεται και όταν πρωτοδούν έναν άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο, έναν τυφλό ή κάποιον με όψη διαφορετική από τα… συνηθισμένα.
Πρέπει να τα προετοιμάσουμε για τέτοιες… συναντήσεις. Έχουμε χρέος να τους δείξουμε ότι μπορεί να μην είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι «άλλοι» είναι υποδεέστεροι, δεν έχουν ανάγκη τον οίκτο μας, αλλά το σεβασμό μας.

«Γιατί δεν μπορεί να περπατήσει;»

Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις, που καλείται να απαντήσει ένας γονιός, όταν το παιδί του βλέπει κάποιον να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Από τη φύση τους τα παιδιά είναι περίεργα και σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν κάποιο «φίλτρο», ώστε να μην κάνουν τις ερωτήσεις τους μπροστά στον κόσμο.
Μην το κοροϊδέψετε. Πείτε την αλήθεια: «μπορεί να χτύπησε», «μπορεί να γεννήθηκε έτσι», «μπορεί να αρρώστησε». Σε περίπτωση, που συνεχίσει τις ερωτήσεις, να είστε ξεκάθαροι. Μην αφήσετε κενά στη σκέψη του. Μιλήστε απλοϊκά: «ίσως τα πόδια του να μην ακούν τις εντολές από το κεφάλι»…

Μην εκνευρίζεστε, όταν γίνονται περίεργα.

Εάν κάνουν τις ερωτήσεις τους μπροστά σε κόσμο, μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, αλλά δεν πρέπει να χάσετε τον έλεγχο και να σας βγει θυμός. Ο φόβος, η ντροπή και η αμηχανία δεν είναι αυτά, που θέλετε τα παιδιά σας να αισθανθούν, όταν δουν ένα άτομο με αναπηρία (άτομο με ειδικές ανάγκες).

«Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό»

Αυτή είναι και η βάση της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με αναπηρία(άτομα με ειδικές ανάγκες). Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άνθρωποι, που κατάφεραν παρά την όποια αναπηρία τους, να επικρατήσουν σε τομείς, όπως η τεχνολογία, η ιατρική, η φιλοσοφία, οι τέχνες γενικότερα. Άρα το να μην μπορεί να περπατήσει κάποιος, δεν σημαίνει ότι είναι… άχρηστος.

Ρωτάτε πάντοτε, πριν βοηθήσετε.

Τα άτομα με αναπηρία, μπορεί να χρειάζονται τη βοήθειά σας, μπορεί όμως και όχι. Υπάρχουν κάποια, που –όχι λόγω υπερηφάνειας, αλλά για λόγους επιβίωσης- αρνούνται τη βοήθεια τρίτων και, μάλιστα, ενοχλούνται. Γι’ αυτό καλό θα είναι να ρωτάτε, πριν τη προσφέρετε.

www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou