Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ (ΚΠ ΑμεΑ) που υλοποιεί τις τελευταίες 3 δεκαετίες η ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kataskinosi amea

Ξεκινάει (1 ιουλοιυ0) το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ (ΚΠ ΑμεΑ) που υλοποιεί τις τελευταίες 3 δεκαετίες η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα πλαίσια του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε 12 κατασκηνωτικούς χώρους σε αντίστοιχους δήμους όλης της χώρας.

Οι αιτήσεις κατασκηνωτών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο (πάνω από 3.100), ενώ για μία ακόμα χρονιά παρά τη γενναία απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και της Γεν.Γραμματείας Πρόνοιας να υλοποιηθεί κι εφέτος το ΚΠ ΑμεΑ, οι δυσκολίες, οι καθυστερήσεις, οι αγκυλώσεις και οι περικοπές σε ποσά και προσωπικό ήταν τεράστιες.  Παρά τα προβλήματα (που τα τελευταία 3 χρόνια γιγαντώνονται), από την αρχή του έτους η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, καλή οργάνωση, σωστή διαχείριση δυναμικού και οικονομικών πόρων, κατάφερε να πετύχει την έναρξη του ΚΠ ΑμεΑ 2013.

Σ’αυτό τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας, εμείς οι γονείς των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, για να διατηρήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας – ΑμεΑ στην αναψυχή (που για πολλά από αυτά, κυρίως για τα ΑμεΑ που διαβιούν σε δομές κλειστής περίθαλψης, είναι οι μόνες 10 ημέρες που βγαίνουν από τα ιδρύματα, κοινωνικοποιούνται, συναναστρέφονται και διασκεδάζουν), αλλά και για τις οικογένειές μας που η κατασκήνωση αποτελεί το 10ήμερο του έτους που έχουμε για να ξεκουραστούμε και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για την καθημερινή μάχη που δίνουμε με τα παιδιά μας για τα παιδιά μας, συμπαραστάτες μας και υπερπολύτιμοι αρωγοί μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι οι δήμοι στις κατασκηνώσεις των οποίων φιλοξενούνται τα παιδιά μας και τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειές τους και την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε όλους τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Δ.Σ. των κατασκηνώσεων και ιδιαίτερα τους δήμους:

  • Μαραθώνα (Δήμαρχος Ι.Λουΐζος, Πρ. Δ.Σ. Σ.Τσίρκας), που κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από 1.300 ΑμεΑ, μέσα σε τρία χρόνια συνεργασίας με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αθόρυβα, υπεύθυνα και νοικοκυρεμένα, κατάφερε όχι μόνο να έχει σε πλήρη λειτουργικότητα πάνω από το 90% των οικίσκων στην Ε’ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, να έχει κάνει έργα ουσιαστικής βελτίωσης στα όρια του δήμου και εντός της κατασκήνωσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οργανισμού της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2013, στον πιο προσβάσιμο για ΑμεΑ τουριστικό δήμο της Ε.Ε.
  • Αγιάς (Δήμαρχος Α.Γκουντάρας, Πρ. Δ.Σ. Γ.Γιάνναρος), που μετέτρεψε την κατασκήνωση σε μικρό θέρετρο και σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα λειτουργήσει και πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του δήμαρχου, κ. Α.Γκουντάρα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμάς να φιλοξενήσουμε ΑμεΑ και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας στην κατασκήνωση Αγ.Παρασκευής Στομίου, σε συνεργασία με τη ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Σήμερα, μια εποχή βαθιάς οικονομικής ύφεσης κι ανέχειας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίξει κοινωνικές δομές που ελαφρύνουν τον πόνο και δίνουν διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων».
  • Μεταμόρφωσης (Δήμαρχος Α.Ζωγράφος, Πρ. Δ.Σ. Δ.Ζαγγίλας), που έχει μετατρέψει την κατασκήνωση τα τρία τελευταία χρόνια σε πραγματικό θέρετρο, απόλυτα προσβάσιμο για τα παιδιά μας-ΑμεΑ, με σύγχρονες υποδομές και με αντικατάσταση του 90% των σκηνών με οικίσκους, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει και καλύπτει μία επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.
  • Παγγαίου Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης, Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, Κω Δωδεκανήσου, που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν και καλύπτουν επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.
  • Αλεξανδρούπολης, για το μοναδικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης με μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, κοινωνικοποίηση, ευαισθητοποίηση και προσαρμοσμένες δραστηριότητες για κατασκηνωτές με αναπηρίες μαζί με κατασκηνωτές χωρίς αναπηρίες.
  • Χανίων, Αμφιλοχίας, Κέρκυρας, Καλαμάτας, για την άριστη συνεργασία και τη φιλοξενία των παιδιών μας.

Για μία ακόμα φορά το εθνικό αναπηρικό κίνημα, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, όλοι εμείς οι γονείς των ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές & Πολλαπλές Αναπηρίες, αποδεικνύουμε ότι:

ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να μην υποκύψουμε στη μιζέρια, να μην φοβηθούμε, να μην καταβληθούμε από τη συγκυρία, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε, να εργαστούμε, να συνεργαστούμε, να στοχοθετήσουμε, να μείνουμε όρθιοι και να δημιουργήσουμε, ΓΙΑΤΙ τα παιδιά μας, ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!

 Καλή κατασκηνωτική περίοδο, καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Για πληροφορίες, επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936577899 και το Γεν. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936577898

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika