Newsitamea.gr
AMEA news

Καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ

Καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ

ΟΙ ασφαλισμένοι θα πληρώνουν στο εξής τα γραφειοκρατικά προβλήματα και την πολύμηνη καθυστέρηση των ταμείων, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι ασφαλισμένοι με προβλήματα αναπηρίας μάλιστα θα λαμβάνουν σύνταξη όχι από την ημέρα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, αλλά από την ημέρα λήψης του προνοιακού επιδόματος.

Σύμφωνα με πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφεται από την γενική γραμματέα Πρόνοιας, Έφη Μπέκου, το προνοιακό επίδομα των πιστοποιημένα ανάπηρων ξεκινάει να καταβάλλεται όχι από την ημέρα που αναφέρει η πιστοποίηση της αναπηρίας τους από το αρμόδιο Κέντρο Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ), αλλά από την ημέρα αίτησής τους στα κατά τόπους γραφεία της Πρόνοιας. Παραδείγματος χάριν, ένας πολίτης με πιστοποιημένο ποσοστό 67% π.χ. αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ από 28/2/12 – 29/2/14, δεν θα εισπράξει το επίδομά του από την αρχική ημερομηνία της πιστοποίησής του, αλλά από την ημέρα που εν τέλει θα καταφέρει να μαζέψει όλα τα χαρτιά του και να κάνει την αίτησή του. Σημειώνεται ότι ένας πολίτης που κάνει αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας μπορεί να «φάει» και 6 με 9 μήνες μέχρι να πάρει το πολυπόθητο χαρτί πιστοποίησης στα χέρια του.
Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει αναλυτικά:

«Προκειμένου για νέο δικαιούχο, ως ημερομηνία χορήγησης του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ λαμβάνεται η ημερομηνία αίτησης του δικαιούχου στις αρμόδιες υπηρεσίες της πρόνοιας. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος του επιδόματος προσκομίζει γνωμάτευση του ΚΕΠΑ βάσει της οποίας εντάσσεται σε διαφορετική κατηγορία προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης από αυτή που λάμβανε κατά τη λήξη της προηγούμενης γνωμάτευσης, η καταβολή πραγματοποιείται σύμφωνα με την νέα κατηγορία προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης στην οποία εντάχθηκε ο δικαιούχος».

Αργυρώ Μαυρούλη

 

express.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea