Newsitamea.gr
AMEA news

Ασανσέρ… τα ποσοστά αναπηρίας χρόνιων αναπήρων και πασχόντων !!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΑΜΕΑ

Ασανσέρ… τα ποσοστά αναπηρίας χρόνιων αναπήρων και πασχόντων.  «Ανεβοκατεβαίνουν» από το 80% στο 50% ή και 30% και μετά από κάποιους μήνες πάλι στο 80%, ανάλογα με την επιτροπή που τον εξετάζει και τον Κανονισμό που εφαρμόζεται στο ΚΕΠΑ Βόλου.

Το τελευταίο διάστημα ένας στους δύο συνταξιούχους αναπηρίας  «κόπηκε» για ψύλλου πήδημα  τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, στην αρχική δηλαδή αξιολόγηση του αιτήματος των δικαιούχων στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή.  Αρκετοί από αυτούς περιμένουν να δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό, με την πρακτική όμως  αυτή, επιμηκύνεται κατά πολύ το διάστημα που δεν καταβάλλεται η σύνταξη και τα επιδόματά τους από το Κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική «αιμορραγία» που υφίστανται.

Παράλληλα όμως υφίστανται και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση  καθώς για την ένσταση καταβάλλουν ένα επιπλέον παράβολο (46,14 €) που εισπράττεται για την υποβολή ένστασης και για το οποίο επιβαρύνεται ο εξεταζόμενος.

Ο Γολγοθάς όμως συνεχίζεται για άλλους 10 μήνες με ένα έτος, προκειμένου να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι σε δεύτερο βαθμό, τουλάχιστον όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν παράβολα και δικηγόρο.

 

Τα παράπονα και διαμαρτυρίες είναι έντονες σε αρκετές περιπτώσεις που μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι θιγόμενοι είναι «εξόφθαλμες» υπό την έννοια ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν παρουσιάσει βελτίωση στην υγεία τους για να μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας τους.

«Πρόκειται για ένα εύσχημο τρόπο για να μειώσουν τις συντάξεις μας και αυτό είναι απαράδεκτο ειδικά σε μία περίοδο που αυτή η σύνταξη είναι ότι μας έχει απομείνει για να μπορούμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτή την κρίση» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ν.Γ που αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας είχε κατοχυρώσει ποσοστό αναπηρίας 67% το οποίο όμως μετά την επανεξέτασή του στην επιτροπή έγινε 50%.

Την ίδια ώρα ωστόσο παραμένουν και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για τις δυσλειτουργίες  που παραμένουν με αποτέλεσμα πολλοί από τους πάσχοντες να ταλαιπωρούνται περιμένοντας αρκετές εβδομάδες μέχρι τελικά να περάσουν επιτροπή.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 www.taxydromos.gr  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou